top icon
Επικαιρότητα

Η Renault σκέφτεται την έκδοση RS του ηλεκτρικού Zoe

Η γαλλική εταιρεία μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο το καθ’ όλα… άκακο Zoe να αποκτήσει στο εγγύς μέλλον μια έκδοση που θα κοσμείται από τα αρχικά της Renault Sport.

Αφορμή για όλα τα παραπάνω αποτέλεσε το πρωτότυπο E-Sport Concept του μικρού γαλλικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Renault, το οποίο αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Θυμίζουμε πως το ηλεκτρικό «θηρίο» της γαλλικής φίρμας απέδιδε ισχύ 460 ίππων, σε συνδυασμό με ροπή της τάξης των 640 Nm, τιμές που εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 3,2 δλ. και τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα.

Όπως αποκάλυψε στο βρετανικό Autocar ο επικεφαλής της Renault Sport, Patrice Ratti, η εταιρεία μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να παρουσιάζει μια έκδοση του μικρού ηλεκτρικού μοντέλου της που θα κοσμείται από τα αρχικά RS.

«Το σκεφτόμαστε να παρουσιάσουμε ένα Zoe RS, σίγουρα όμως πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα που απαιτεί χρόνο. Η απόδοση των μπαταριών έχει βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε πλέον να είναι αποδοτικές, κάτι που δεν συνέβαινε τα περασμένα χρόνια», δήλωσε ο Patrice Ratti.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, οι αλλαγές που θα επέλθουν τόσο στο πλαίσιο όσο και σο σύστημα διεύθυνσης του «απλού» Zoe ώστε να… μετουσιωθεί σε RS, θα προέρχονται από την αντίστοιχη έκδοση του βενζινοκίνητου Clio.

«Ένα αυτοκίνητο που θα φέρει τα αρχικά RS πρέπει να έχει πολύ καλή συμπεριφορά και αυτό ακριβώς είναι η μεγάλη πρόκληση με το Zoe RS. Η Renault είναι ηγετικό ρόλο στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάτ που σκοπεύουμε να το διατηρήσουμε. Η απίστευτη άνθιση των ηλεκτρικών οχημάτων ταιριάζει ιδανικά στη Renault Sport», προσέθεσε ο επικεφαλής του γαλλικού παραρτήματος της Renault._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ