top icon
Επικαιρότητα

Η σκληροπυρηνική Gallardo Spyder Superleggera;

Την ελαφρωμένη και πιο σπορτίφ έκδοση Superleggera της ανοιχτής Gallardo ετοιμάζεται να παρουσιάσει και επίσημα η Lamborghini, κατά πάσα πιθανότητα στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Την ελαφρωμένη και πιο σπορτίφ έκδοση Superleggera της ανοιχτής Gallardo ετοιμάζεται να παρουσιάσει και επίσημα η Lamborghini, κατά πάσα πιθανότητα στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι.
 
Μπορεί οι καιροί που διανύουμε να μην ενδείκνυνται για προκλητικές (και πανάκριβες, ασφαλώς!) υπερ-κατασκευές σαν και αυτή, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια απέναντι σε μια ακόμα πρόταση από τη Σαντ’ Άγκατα. Αυτή τη φορά, λοιπόν, οι δραστήριοι Ιταλοί της Lamborghini φαίνεται να έχουν στα σκαριά την ακόμα πιο… πολεμική έκδοση της Gallardo Spyder, που φυσικά, όπως και η αντίστοιχη έκδοση Coupe, θα φέρει την ονομασία Superleggera (Super Light). Μπορεί το εικονιζόμενο πρωτότυπο να μην είναι εφοδιασμένο με τη μεγάλη σε μέγεθος πίσω αεροτομή που είδαμε στην κλειστή LP570-4 Superleggera και ο εμπρός προφυλακτήρας να θυμίζει έντονα εκείνον της πισωκίνητης έκδοσης Valentino Balboni, παρ’ όλα αυτά όμως η σχεδίαση των τροχών, η μορφή του πίσω προφυλακτήρα, καθώς και η διαμόρφωση του αντίστοιχου αεροδυναμικού διαχύτη, εγγυώνται –τρόπον τινά- ότι πρόκειται για την ελαφρωμένη και πιο δυνατή οριακά έκδοση της ανοιχτής Gallardo.
 

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πρώτα απ’ όλα, μια σημαντική μείωση του συνολικού βάρους του ιταλικού αμαξώματος, που ενδεχομένως να αγγίζει τα 100 κιλά, σε συνδυασμό ασφαλώς με το γνωστό σύστημα τετρακίνησης των Ιταλών και τον επίσης γνώριμο, ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 570 ίππους και περισσότερα από 55 χλγμ. ροπής. Περισσότερα όμως σχετικά με το τι ακριβώς μας επιφυλάσσει τελικά η ιταλική εταιρεία αναφορικά με τη νέα αυτή έκδοση της ανοιχτής Gallardo (Superleggera ή Valentino Balboni;), θα γνωρίζουμε κατά τη διάρκεια των προσεχών μηνών. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ