top icon
Επικαιρότητα

Η βενζίνη στα ύψη

Έφθασαν ακόμη και στο 1,50 ευρώ η απλή και 1,70 ευρώ το λίτρο η σούπερ αμόλυβδη βενζίνη, ύστερα από τις μεγάλες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης των υγρών καυσίμων.

Μετά την αναπροσαρμογή των ειδικών φόρων κατανάλωσης στις βενζίνες κατά 14 λεπτά το λίτρο και στο πετρέλαιο κίνησης κατά 6 λεπτά οι οδηγοί των ιδιωτικών αυτοκινήτων συναντούν τιμές σε επίπεδα που δεν υπήρχαν ούτε στις περιόδους πετρελαϊκών κρίσεων.
Στους εθνικούς αυτοκινητόδρομους, καθώς επίσης στην Αττική οδό και στις κεντρικές λεωφόρους παρατηρούνται υψηλότερες τιμές σε σχέση με τα υπόλοιπα πρατήρια. Ακόμα και στον ίδιο δρόμο και σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων μπορεί κάποιος να βρει μεγάλες διαφορές στις τιμές. 

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης ανέβηκε στο 1,27 ευρώ το λίτρο από 1,13 που ήταν. Σε περιοχές όπου η αμόλυβδη πωλούνταν προς 1,30 έφθασε ακόμη και στο 1,50 ευρώ το λίτρο. Είδος πολυτελείας τίνει όμως να γίνει και η σούπερ αμόλυβδη βενζίνη, καθώς από τα 1,32 ευρώ η μέση τιμή διαμορφώθηκε πια στο 1,46 ευρώ το λίτρο, ενώ στις πιο ακριβές περιοχές αναρριχήθηκε στα 1,70 ευρώ το λίτρο.

 
Η αγορά δεν κρύβει την ανησυχία της για μπαράζ ανατιμήσεων σε μεταφορές, βιομηχανίες και άλλες επιχειρήσεις, ύστερα από τις αυξήσεις τιμών στη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ