top icon
Επικαιρότητα

Ηλεκτρικός… Pininfarina

Ο ιταλικός οίκος Pininfarina ανακοίνωσε ότι το 2010 θα είναι έτοιμο προς πώληση το πρώτο του ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η επένδυση, ύψους 150 εκατ. ευρώ, θα γίνει από κοινού με τη γαλλική εταιρεία Bolloré, που θα παρέχει τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου πολυμερών, οι οποίες συνδυάζουν μικρό βάρος και μεγάλη διάρκεια.

Το τετραθέσιο αυτοκίνητο θα είναι 100% ηλεκτρικό, δηλαδή θα εκπέμπει μηδενικούς ρύπους, θα είναι πλήρως αυτόματο και η μπαταρία θα του προσφέρει εμβέλεια 250 χλμ. στην πόλη. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα ξεπερνά τα 200.000 χλμ.

Για τα 50 χλμ/ώρα από στάση θα απαιτούνται 4,9 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα του οχήματος θα φθάνει τα 130 χλμ/ώρα. Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας θα χρειάζεται περίπου 5 ώρες, φόρτιση πέντε λεπτών θα είναι πάντως αρκετή για να καλύψει το αυτοκίνητο απόσταση 25 χλμ.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Pininfarina θα πωλείται στις αγορές της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας αρχής γενομένης από το 2010, με την παραγωγή να υπολογίζεται σε 15.000 οχήματα ετησίως.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ