top icon
Επικαιρότητα

Καθυστερούν όλα τα νέα μοντέλα της Alfa Romeo

Η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα ένα νέο χρονοδιάγραμμα που αφορά στο ντεμπούτο των οκτώ νέων της μοντέλων. Και όχι μόνο.

Παράλληλα με τη «μετάθεση» του λανσαρίσματος των νέων της μοντέλων κατά δύο χρόνια, η Alfa Romeo φαίνεται να επαναπροσδιορίζει και την παραγωγική δυναμική των παραπάνω. Πο συγκεκριμένα, όπως επισήμως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της (περισσότερα θα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ), η FCA επανεπιβεβαίωσε την πρόθεση της να λανσάρει για λογαριασμό της Alfa Romeo οκτώ στο σύνολο νέα μοντέλα, η παρουσίαση των οποίων όμως θα ολοκληρωθεί, όχι το 2018, όπως προέβλεπε το παλαιότερο… πλάνο του αμερικανοιταλικού Ομίλου που ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2014, αλλά το 2020.

Όπως αναφέρεται στο νεότερο business plan των Ιταλών, η Alfa Romeo θα επικεντρώσει την προσοχή της –όπως σας είχαμε και εμείς ενημερώσει με παλαιότερη ανάρτησή μας- στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής μειώνοντας τις «προσδοκίες» της όσον αφορά στην παρουσία της στην Κίνα.

Σε ότι αφορά στα μοντέλα, η Alfa Romeo είχε στο παρελθόν «υποσχεθεί» στους απανταχού alfisti πως το ντεμπούτο της νέας Giulia QV θα ολοκληρωνόταν στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Ωστόσο, «τεχνικά προβλήματα» καθυστέρησαν το δυναμικό λανσάρισμά της, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του φετινού καλοκαιριού. Η εμπορική πρεμιέρα της νέας Giulia στις επιμέρους αγορές αναμένεται λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στις αρχές του φθινοπώρου. Σε ότι έχει να κάνει με τις ταπεινότερες εκδοχές του μοντέλου, η Alfa Romeo σχεδιάζει να τις παρουσιάσει «στατικά» σε έναν περίπου μήνα από σήμερα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ωστόσο, ασαφές μέχρι και αυτή την ώρα παραμένει πότε αυτές θα αρχίζουν να πωλούνται επισήμως από το αμερικάνικο και ευρωπαϊκό δίκτυο των αντιπροσώπων της…

Για το πολυδιαφημισμένο της SUV, το οποίο θα αποτελέσει τον άμεσο αντίπαλο της BMW X3 βασιζόμενο στο δάπεδο της Giulia, η Alfa Romeo ανακοίνωσε πως η αποκάλυψη θα λάβει χώρα στα τέλη του 2016 ή το αργότερο στις αρχές του 2017. Ειδικότερα για την αγορά των ΗΠΑ, η πρεμιέρα του αυτοκινήτου θα ολοκληρωθεί από τρεις έως και έξι μήνες αργότερα.

Από το 2017 έως και το 2020, η Alfa Romeo θα παρουσιάσει σταδιακά ένα μεγάλο σεντάν στο μέγεθος της σειράς 5 της BMW, δύο ακόμα SUV (ένα μεγαλύτερο εκείνου που θα παρουσιάσει το 2017 και ενός μικρότερου!) αλλά και δύο ακόμα νέα μοντέλα… αγνώστου προς τα παρόν ταυτότητας. Επίσης, στην ιστοσελίδα της εταιρείας ανακοινώνεται πως μέχρι το 2020 την εμφάνισή του θα κάνει και ένα χάτσμπακ μοντέλο, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο διάδοχος της Giulietta, o οποίος θα βασίζεται σε μια «κοντύερη» εκδοχή του πατώματος της μεσαίας Giulia.

Αξίζει να επισημάνουμε πως στο αναθεωρημένο business plan δεν γίνεται λόγος για αντικατάσταση της MiTo, η οποία, όπως και η Giulietta, θα ανανεωθούν σχεδιαστικά μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Ωστόσο, στην εν λόγω ανακοίνωση κατάπληξη προκαλεί η αναφορά για «μείωση των επενδύσεων στην Έρευνα και Εξέλιξη, στην κατασκευή και στην παραγωγή κατά τη διάρκεια του 2018»…_Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ