top icon
Επικαιρότητα

Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας

Με λαμπρότητα έγιναν τα εγκαίνια του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας στην Θεσσαλονίκη, αφού επίσημος καλεσμένος ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος

Μετά τον αγιασμό, ο πρόεδρος του κέντρου καθηγητής Α. Σ. Τσαύταρης χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους τονίζοντας την σημασία που έχει το μεγάλο αυτό έργο για την Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Ευρώπης. Συγκεκριμένα για τον ρόλο του κέντρου είπε πως «πρόκειται για ένα κύτταρο πολιτισμού και εκπαίδευσης, φορέας σύνθετος και δυναμικός, ενταγμένος σε μια σύγχρονη κοινωνία που συνεχώς εξελίσσεται και απαιτεί νέους ορίζοντες για να αναπτυχθεί. Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας παίρνει νέες διαστάσεις και αναλαμβάνει μια σημαντική αποστολή: να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον και τις προϋποθέσεις για την γνωριμία και την κατανόηση από τους νέους και το ευρύτερο κοινό, των Επιστημών και της Τεχνολογίας και να βοηθήσει στην περαιτέρω καλλιέργεια των ενδιαφερόντων του».

Τον λόγο πήρε μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που ήταν σύντομος αφού χαρακτηριστικά είπε πως για άλλη μια φορά καλείται να μιλήσει για κάτι που δεν γνωρίζει. Στην συνέχεια περιηγήθηκε στο κέντρο, το οποίο είναι από τα πλέον σύγχρονα στην Ευρώπη και στοίχισε κοντά στα 30 εκατ. Ευρώ. Πρόκειται για ένα κτίριο με συνολικό εμβαδόν 48.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 15.000 είναι κτιριακές εγκαταστάσεις. Μέσα σε αυτές βρίσκει κανείς τους εκθεσιακούς χώρους που καλύπτουν 3.500 τ.μ., το πλανητάριο 150 θέσεων με διάμετρο εξωτερικού θόλου 25 μ.. το κινηματοθέατρο ευρείας οθόνης 300 θέσεων, ο προσομοιωτής 18 θέσεων που προβάλει σε τρεις διαστάσεις. Αμφιθέατρο 200 θέσεων, βιβλιοθήκη, εστιατόριο, καταστήματα αναμνηστικών, εργαστήρια, γραφεία διοίκησης κ.α.

Γενικά πρόκειται για ένα εντυπωσιακό έργο, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά που σίγουρα θα γίνει πόλος έλξης και σημείο αναφοράς στην πόλη._Γ.Π.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ