top icon
Επικαιρότητα

Kia cee΄d: Ελληνικό αυτοκίνητο 2008

Τον τίτλο του Ελληνικού αυτοκινήτου της χρονιάς 2008 κατέκτησε επάξια το Kia cee΄d. Η απονομή έγινε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη, του βουλευτή Άρη Σταθάκη, της οργανωτικής επιτροπής του θεσμού, με τους εκλέκτορές της, καθώς και πλήθους κόσμου από το χώρο του αυτοκινήτου.

Το Kia cee΄d συγκέντρωσε συνολικά 147 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερη τη Mercedes C-Class με 134 βαθμούς και τρίτο το Fiat 500 με 124 βαθμούς. Ακολούθησαν τα Mazda 2, fiat Bravo, Nissan Qashqai, Ford Mondeo, Peugeot 308, Toyota Auris/Corolla και, τέλος, το Daihatsu Cuore, με το οποίο έκλεισε η τελική δεκάδα.

Τα βραβεία απένειμε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και διευθυντής του περιοδικού 4Τροχοί, κ. Κώστας Καβαθθάς. Χαιρετισμούς, εκτός από τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη, απεύθυναν οι Κώστας Λούβαρις, διευθυντής του περιοδικού Car and Driver, Χρίστος Χατζάρας, εκδότης των περιοδικών Drive και Autocar και ο Κωνσταντίνος Παπατριανταφύλλου, εκδότης των περιοδικών Car και Evo.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα που επικρατούσε καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν εξαιρετικό, με τη Νόνη Δούνια να αναλαμβάνει χρέη παρουσιαστή. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε «ζωντανά» με τους εκπροσώπους καθενός από τα επτά περιοδικά (4Τροχοί, Car and Driver, Drive, Autocar, Car, Evo και Top Gear) να ανεβαίνουν στη σκηνή για να δίνουν την αναλυτική, επώνυμη, βαθμολογία του κάθε εκλέκτορα ξεχωριστά.

Το κάθε περιοδικό συμμετέχει στο θεσμό του Ελληνικού αυτοκινήτου της χρονιάς με 5 εκλέκτορες, εκτός του πρώτου σε πωλήσεις περιοδικού (στην προκειμένη περίπτωση των 4Τροχών) που συμμετέχει με 6 εκλέκτορες. Στο τέλος, μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες, ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη βραδιά και ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και την αναλυτική βαθμολογία των εκλεκτόρων θα βρείτε στο διαδικτυακό τόπο του Ελληνικού αυτοκινήτου της Χρονιάς.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ