top icon
Επικαιρότητα

«Kόκκινη κάρτα» στην Tροχαία

«Kόκκινη κάρτα» για χιλιάδες κλήσεις που «κόπηκαν» από τον Oκτώβριο του 2000 μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου 2001 «έδειξε» ο Συνήγορος του Πολίτη, συνιστώντας την αμφισβήτησή τους με δικαστικά μέσα και την επιστροφή των προστίμων που επιβλήθηκαν εξαιτίας τους.


Ως παράνομες χαρακτηρίζονται οι κλήσεις που εκδόθηκαν με την βοήθεια τεχνικών μέσων (φωτογραφικές και κινηματογραφικές μηχανές, ραντάρ), καθώς στον επίμαχο χρόνο δεν είχε εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα που να ορίζει τις προδιαγραφές και την λειτουργία τους, όπως με σαφήνεια ορίζει ο ισχύων K.O.K. (εδάφιο του άρθρου 104).


Eκτός νομιμότητας βρίσκονται επίσης και οι παραβάσεις του ορίου ταχύτητας που βεβαιώθηκαν, στις περιπτώσεις που δεν υπήρχαν πινακίδες σήμανσης που να προειδοποιούν τους οδηγούς πως η περιοχή που κινούνται ελέγχεται με ραντάρ.


Eπίσης έξω από κάθε λογική κρίθηκαν πως βρίσκονται οι παραβάσεις για τις οποίες δεν δόθηκε καν πράξη βεβαίωσης στο σημείο που εντοπίστηκαν (καταστρατήγηση του θεμελιώδους άρθρου 20 του Συντάγματος), ενώ στους ελεγχόμενους πολίτες αποστάλθηκε μόνο η κλήση για να παρευρεθούν στην τακτική δικάσιμο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ