top icon
Επικαιρότητα

240 χλμ./ώρα πάνω σε ποδήλατο πίσω από μία Porsche Cayenne Turbo

Ο Neil Campbell γίνεται ο γρηγορότερος Ευρωπαίος πάνω σε ποδήλατο «πιάνοντας» 240 χλμ./ώρα με την αρωγή του slipstream που του προσέφερε για την περίσταση μία Porsche Cayenne Turbo.

Η προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ ταχύτητας πάνω σε ποδήλατο έγινε στο Elvington Airfield στο Yorkshire σαράντα σχεδόν χρόνια μετά από το αντίστοιχο, πλην όμως αποτυχημένο, εγχείρημα του Jean-Claude Rude που είχε ως αρωγό την εποχή εκείνη μία Porsche 935 Turbo. Στη σύγχρονη απόπειρα του… ανδραγαθήματος, ο Neil Campbell υποστηρίχτηκε από μία ολιγομελή ομάδα πιστών εθελοντών, αλλά πρωτίστως από ειδικά επιλεγμένα οχήματα σε δύο και τέσσερις τροχούς. Το πρώτο, ασφαλώς, είναι το ποδήλατο, το οποίο και κατασκεύασε η εταιρεία Moss Bikes. Σχεδιασμένη ώστε να είναι απίστευτα «γερή» και σταθερή ακόμα και σε ταχύτητες άνω των 320 χλμ./ώρα, η συγκεκριμένη δίτροχη κατασκευή αποτελείται από ένα μείγμα συστατικών από carbon και τρισδιάστατα τυπωμένων μερών, μακρύ μεταξόνιο και ειδικά για το σκοπό ελαστικά και γρανάζια. Το δεύτερο «εργαλείο» ήταν μία Porsche Cayenne Turbo, η οποία κλήθηκε να επιταχύνει χάρη στους 550 ίππους της σε μία ευθεία μήκους μόλις δύο μιλίων.

Όπως ήταν προφανές, ο Neil Campbell και η ομάδα του χρειάζονταν ένα αυτοκίνητο που ήταν αρκετά μεγάλο σε όγκο, ώστε τόσο το ποδήλατο, όσο και ο αναβάτης του να «κλειστούν» πίσω του προκειμένου να επιταχύνουν πολύ γρήγορα και να διατηρήσουν υψηλές ταχύτητες. Μία περαιτέρω απαίτηση που τέθηκε ήταν η τοποθέτηση ενός αεροδυναμικού καλύμματος στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου που θα ενεργούσε μάλλον σαν ένα αλεξίπτωτο, παρέχοντας ένα αεροδυναμικό «κουκούλι» σε ποδήλατο και αναβάτη.

Στην τελική φάση της προσπάθειας, η Porsche Cayenne άρχισε να επιταχύνει με το ποδήλατο και τον αναβάτη του να ρυμουλκούνται πίσω της μέχρι η τελευταία να ξεπεράσει οριακά τα 180 χλμ./ώρα. Τότε, ο Campbell «αποκολλήθηκε» με ό,τι τον συνέδεε με το αυτοκίνητο ξεκινώντας να επιταχύνει με τη δύναμη και μόνο που ασκούσε στα πεντάλ του ποδηλάτου. Έχοντας περάσει από τα speed traps της ευθείας και με το ρεκόρ ήδη στο… τσεπάκι του, ο Campbell δεν είχε παρά να φρενάρει όσο πιο δυνατά μπορούσε πριν φτάσει στο τέλος του αεροδιαδρόμου.

Ας δούμε τι δήλωσε ο πρωταγωνιστής του όλου εγχειρήματος:

«Είχαμε τόσο λίγο χώρο ώστε ήταν απαραίτητο να αναπτύξουμε ταχύτητα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η επιτάχυνση του Cayenne ήταν απίστευτη, ήταν σαν να πιάστηκα σε έναν πύραυλο. Έδωσα μετά τα 160 χλμ./ώρα ό,τι μπορούσα. Πάντα  η Cayenne ήταν ακριβώς μπροστά μου, καθαρίζοντας τον αέρα. Όλα ήταν τόσο σταθερά. Κοιτάζω τις εικόνες και αναρωτιέμαι «τι σκεφτόμουν», αλλά ήμουν πραγματικά αφοσιωμένος. Είναι απίστευτο το συναίσθημα να φτάσω στα 240 χλμ./ώρα σε τόσο μικρό διάδρομο. Αυτό είναι πέρα από ο,τιδήποτε περίμενα. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά την ομάδα και τους υποστηρικτές μου για τη βοήθεια και την εμπιστοσύνη που μου έδωσαν».

Όπως δήλωσε ο Neil Campbell, στόχος του τώρα είναι η κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ