top icon
Κόσμος

300 «εξηλεκτρισμένοι» ίπποι για το νέο Opel Grandland GSe

Η Opel αποκάλυψε σήμερα το νέο Grandland GSe προσθέτoντας μια εξηλεκτρισμένη σπορ πινελιά, μέσα από ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, στο μεσαίο της SUV.

Η Opel προχωρά με το νέο Grandland GSe που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας στην ενίσχυση της υπο-μάρκας GSe, μετά την πρόσφατη αποκάλυψη των Astra GSe και Astra Sport Tourer GSe.

«Το νέο Opel Grandland GSe είναι εξαιρετικά δυναμικό, ικανό και με εντυπωσιακή σχεδίαση. Είμαστε σίγουροι ότι θα προσελκύσει πελάτες οι οποίοι, εκτός από ηλεκτροκίνηση, αναζητούν και μια σπορ οδηγική εμπειρία από το SUV τους», δήλωσε ο CEO της Opel, Florian Huettl.

Opel Grandland GSe

Ακολουθώντας γνώριμες λύσεις από το «οπλοστάσιο» της Stellantis, το νέο Grandland GSe συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων με τούρμπο και δύο ηλεκτροκινητήρες – έναν σε κάθε άξονα – αποδίδοντας συνδυαστική ισχύ 221 kW, ήτοι 300 ίππους.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

«Το plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης καθιστά το Grandland GSe ένα ηλεκτρικό όχημα με μόνιμη τετρακίνηση, βέλτιστη πρόσφυση και κορυφαία στην κατηγορία επιτάχυνση από στάση», αναφέρει χαρακτηριστικά η Opel. Πράγματι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η επιτάχυνση  0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 6,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ανέρχεται στα 235 χλμ./ώρα (135 χλμ./ώρα με ηλεκτροκίνηση).

Opel Grandland GSe

Οι βασικοί πυλώνες για τον σπορ χαρακτήρα του νέου Grandland GSe είναι η πιο σπορ ρύθμιση του συστήματος διεύθυνσης και ανάρτησης, με την τελευταία να αποτελείται από πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, σε συνδυασμό με πιο σκληρά ελατήρια και αμορτισέρ με τεχνολογία KONI FSD (Frequency Selective Damping), που επιτρέπει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης με προτεραιότητα στον χειρισμό αντί για την άνεση.

Οπτικά, τα στοιχεία που διαφοροποιούν το νέο Grandland GSe είναι οι ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών, ο νέος πίσω διαχύτης και το λογότυπο GSe στην πίσω πόρτα. Ένα ακόμα στοιχείο διαφοροποίησης είναι το μαύρο καπό, το οποίο διατίθεται προαιρετικά.

Opel Grandland GSe

Στο εσωτερικό, τα εμπρός σπορ καθίσματα με επένδυση Alcantara και πιστοποίηση AGR αποτελούν το βασικό πόλο έλξης.

Προς το παρόν η Opel δεν ανακοινώνει το χρονοδιάγραμμα λανσαρίσματος του νέου Grandland GSe στις κατά τόπους αγορές.

Opel Grandland GSe

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Opel Grandland GSe
  • Opel Grandland GSe
  • Opel Grandland GSe
  • Opel Grandland GSe
  • Opel Grandland GSe
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ