top icon
Επικαιρότητα

Αιχμές της Ford για την ποιότητα των αυτοκινήτων της Tesla

Ένας ακόμη γύρος στην «αντιπαλότητα» της Ford με την Tesla, με αιχμές από την πρώτη, σχετικά με την ποιότητα κατασκευής των αυτοκινήτων της δεύτερης.

Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κερδίζουν έδαφος στην παγκόσμια αγορά και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ να διακινούνται ήδη γύρω από αυτά, δεν θα αργούσε η συνέχεια στο σήριαλ Ford vs Tesla, καθώς η πρώτη είχε αφήσει αιχμές για τη δεύτερη και πριν δύο περίπου χρόνια. Τότε ο CEO της Ford Ευρώπης Steven Armstrong είχε τρολάρει στο Twitter τις ανακοινώσεις της Tesla, που αφορούσαν στην παραγωγική δυναμική της εταιρείας του Elon Musk (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο, σε συνέντευξή του το στέλεχος της Ford και μέλος της ομάδας Edison Darren Palmer αναφέρθηκε με έμμεσο τρόπο στα προβλήματα που κατά καιρούς παρατηρήθηκαν σε μοντέλα της Tesla, τονίζοντας ότι αυτά δεν θα μπορούσαν να συμβούν στην επίσης αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E «οι πόρτες ταιριάζουν σωστά, τα πλαστικά και τα υπόλοιπα υλικά ταιριάζουν με τα χρώματα, οι προφυλακτήρες δεν πέφτουν, η οροφή δεν ξεβάφει όταν το πλένετε, οι λαβές των θυρών δεν κολλάνε όταν κάνει κρύο».

Η αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E, το πρώτο μοντέλο παραγωγής το οποίο η Ford δημιούργησε εξ αρχής ως ηλεκτροκίνητο, αναμένεται να φτάσει στην Ευρώπη στις αρχές του 2021. Πρόκειται για το πρώτο SUV μοντέλο της οικογένειας Mustang, το οποίο θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις: η πρώτη θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που θα δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ η δεύτερη θα είναι τετρακίνητη, με δύο ηλεκτροκινητήρες και επιδόσεις υπεραυτοκινήτου όπως είναι τα 3,7 δλ. για το «0-100» που υπόσχεται η κορυφαία έκδοση GT , με την οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί η γκάμα στα τέλη του επόμενου έτους. Από πλευράς εμβέλειας οδήγησης, θα υπάρχουν εκδόσεις με δύο μπαταρίες (standard-range και extended-range, αντίστοιχα), με τη μεγαλύτερη να υπόσχεται αυτονομία για έως και 610 χλμ. σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP στην πισωκίνητη έκδοση και 540 χλμ. στην τετρακίνητη Mach-E.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ