18 Ιουν 2017

«Άκυρες» οι φήμες περί τετρακίνητης έκδοσης του Honda Civic Type R

Η Honda αποκλείει το ενδεχόμενο να παρουσιάσει μια τετρακίνητη έκδοση του Civic Type R, καθώς μια τέτοια «παραλλαγή» δεν συνάδει με τη φιλοσοφία της. Πολύ περισσότερο δε, με την «υποδομή» που χρησιμοποιεί σήμερα η 10η γενιά του ιαπωνικού μοντέλου.

Honda Civic Type R

Μπορεί δημοσιεύματα του διεθνούς και όχι μόνο αυτοκινητικού Τύπου να αναφέρουν ότι η Honda σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να παρουσιάσει στο μέλλον μια τετρακίνητη έκδοση του «καυτού» Civic Type R, η αλήθεια όμως είναι πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει με σημείο αναφοράς τη 10η γενιά του ιαπωνικού hatchback. Σε σχετικές δηλώσεις του, ο υπεύθυνος μηχανολογικής εξέλιξης της μοντέλου, Hideki Matsumoto, φέρεται να τόνισε την ανάγκη σταδιακής παρουσίασης «περισσότερων εκδόσεων με grand tourer χαρακτηριστικά» αναφερόμενος στο Type R, ούτως ώστε να καταφέρει να πετύχει έναν «πιο σταθερό όγκο πωλήσεων», κυρίως στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Για το όλο θέμα άλλωστε, η Honda έχει ήδη τοποθετηθεί μέσω σχετικών δηλώσεων του Rob Keough, του ανθρώπου που είναι υπεύθυνος του τμήματος προϊοντικής ανάπτυξης του μοντέλου.

«Παραδοσιακά, το Civic ήταν πάντα προσθιοκίνητο. Και αυτή η πλατφόρμα είναι για προσθιοκίνητα μοντέλα μόνο. Και το Type R είναι το καλύτερο που μπορούμε να πάρουμε από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Rob Keough.

Και προσέθεσε:

«Η τετρακίνηση αυξάνει το βάρος και αν το κάνουμε θα αλλάξει τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Η φιλοσοφία του Type R έχει να κάνει με το μικρό βάρος και την ισορροπημένη απόδοση. Η ομάδα μας πιστεύει πως μπορούμε να πάρουμε το καλύτερο από αυτό το αυτοκίνητο χωρίς να αυξήσουμε το βάρος και χωρίς το έξτρα κόστος ενός συστήματος κίνησης σε όλους τους τροχούς»._Χ.Α.

Διαβάστε επίσης: 25 χρόνια Type:  Τα 10+1 διαμάντια της Honda

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Honda Civic Type R
  • Honda Civic Type R
Ετικέτες: