Επικαιρότητα Κόσμος

Alfa Romeo Giulia: Οι -μέχρι τώρα- πωλήσεις της στην Ευρώπη

Οι επίσημες «καταγραφές» πωλήσεων δείχνουν μια ικανοποιητική εμπορική πορεία για την ιταλική μπερλίνα στις αγορές της γηραιάς ηπείρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων της Jato, η Alfa Romeo Giulia, παρ’ ότι λανσαρίστηκε πριν λίγους μόλις μήνες (και μάλιστα, όχι σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις της), κατάφερε να αποσπάσει κατά τη διάρκεια του πρώτου 9μήνου της χρονιάς που διανύουμε την 5η θέση στην κατηγορία των premium σεντάν της μεσαίας κλάσης. Πιο συγκεκριμένα, με τις Mercedes C-Class, BMW 3 Series, Audi A4 και Jaguar XE να έχουν «κλειδώσει» στις τέσσερις πρώτες θέσεις με 35.568 (-16%), 24.931 (+8%), 23.803 (+76%) και 8.709 (+107%) ταξινομήσεις στην ηπειρωτική Ευρώπη, η Alfa Romeo Guilia σημείωσε 5.105 πωλήσεις προσπερνώντας το Volvo S60 και τις εκδόσεις της οικογένειας IS της ιαπωνικής Lexus.

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η αντιπαράθεση των εν λόγω μοντέλων το μήνα Σεπτέμβριο. Πιο αναλυτικά, τον ένατο μήνα του 2016, η Giulia κατάφερε να ανέβει ένα σκαλί και να «γράψει» 1.718 πωλήσεις υπερνικώντας τη βρετανική πρόταση, που περιορίστηκε στις 845. Το αξιοσημείωτο είναι πως η ιταλική πρόταση κατάφερε να πλησιάσει… επικίνδυνα (για τους Γερμανούς) το Audi A4, το οποίο προτιμήθηκε από 2.091 αγοραστές. Και όλα αυτά σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία οι παραδόσεις του ιταλικού σεντάν απέχουν πολύ ακόμα από το να χαρακτηριστούν «εύρυθμες», μιας και τόσο οι 4κύλινδρες εκδόσεις βενζίνης όσο και οι τετρακίνητες, δεν είχαν κατά το μήνα Σεπτέμβριο εκκινήσει τις παραδόσεις τους σε πολλές από τις επιμέρους αγορές της Ευρώπης. Στην κορυφή της κατηγορίας, πάντως, η C-Class και η «3άρα» συνέχισαν ακάθεκτες να ηγούνται της κούρσας το εν λόγω διάστημα, καταγράφοντας 4.300 και 3.033 πωλήσεις αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά στην παγκόσμια παρουσία του μοντέλου, παρ’ ότι δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα στοιχεία, ο Sergio Marchionne δηλώνει για μια ακόμα φορά αισιόδοξος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως η άφιξη της Giulia στην αγορά της Κίνας μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2017, θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των εμπορικών στόχων που έχει προ καιρού θέσει η FCA για λογαριασμό της Alfa Romeo. Αξίζει να προσθέσουμε πως στο τελευταίο 3μηνο της χρονιάς, οι παγκόσμιες επιδόσεις της Giulia αναμένεται να ενισχυθούν περεταίρω με το ντεμπούτο της στην πολύ σημαντική για τους Ιταλούς αγορά των ΗΠΑ. Ίδωμεν, λοιπόν_Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου