top icon
Επικαιρότητα

Alfa Romeo – νέα παγκόσμια οργανωτική δομή

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε τη νέα παγκόσμια οργανωτική της δομή, καθώς και τις νέες διοικητικές της θέσεις.

Jean-Philippe IMPARATO, CEO της Alfa Romeo: «Είμαστε χαρούμενοι που ανακοινώνουμε τη νέα παγκόσμια οργανωτική μας δομή. Η ομάδα μας αποτελείται από ανθρώπους με διαφορετικές δεξιότητες που είναι απόλυτα αφοσιωμένοι και παθιασμένοι με αυτή τη θρυλική μάρκα. Αυτή είναι η αφετηρία μιας συναρπαστικής διαδρομής.»

Daniel Guzzafame

DANIEL GUZZAFAME Υπεύθυνος για τα προϊόντα της Alfa Romeo. Θα αναφέρεται στον Jean-Philippe IMPARATO, CEO της Alfa Romeo. Ο Daniel Guzzafame είναι κάτοχος Master Degree στον τομέα της μηχανολογίας, ενώ είναι κάτοχος και MBA. Εντάχθηκε στο FCA Group το 2006 όπου ανέλαβε θέσεις ευθύνης ως Quality Manager σε παγκόσμιο επίπεδο με εμπειρία στην Τουρκία, την Ινδία και τις Η.Π.Α. Η σχέση του Daniel Guzzafame με την Alfa Romeo είναι στενή. Το 2015 εντάχθηκε στο “Giorgio Project” και το 2016 εντάχθηκε παράλληλα και στην Maserati, αναλαμβάνοντας και για τις δύο μάρκες το τμήμα εξέλιξης προϊόντων και ποιότητας. Το 2017 ανέλαβε το ρόλο του Customer Experience Manager για την Ιταλική αγορά και το 2018 έγινε υπεύθυνος για τη βελτιστοποίηση των προϊόντων της περιοχής ΕΜΕΑ. Τέλος, το 2019 του ανατέθηκε η ευθύνη για τη προϊοντική γκάμα της Alfa Romeo και τον προϊοντικό σχεδιασμό για την περιοχή ΕΜΕΑ.

Arnaud Leclerc

ARNAUD LECLERC Υπεύθυνος για τη Στρατηγική και την Απόδοση της Alfa Romeo. Θα αναφέρεται στον Jean-Philippe IMPARATO, CEO της Alfa Romeo. Είναι κάτοχος Master Degree στα Οικονομικά και το Marketing. Εντάχθηκε στο δυναμικό του FCA Group το 2018 ως Διευθύνων Σύμβουλος για τις αγορές του Ην. Βασιλείου και της Ιρλανδίας. Το 2020 ανέλαβε ως Επικεφαλής της μάρκας Alfa Romeo για την περιοχή EMEA. Διαθέτει μια μακρά εμπειρία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το 1997 εντάχθηκε στη Honda ως Υπεύθυνος Marketing για τη Ν. Ευρώπη. Το 2001 εντάχθηκε στο PSA Groupe όπου μέχρι το 2006 ήταν Υπεύθυνος για τα προϊόντα και τις τιμολογιακές πολιτικές. Το 2006 ανέλαβε το ρόλο συντονιστή για τις αγορές της Δανίας, Νορβηγίας, Σουηδίας, Πορτογαλίας και Σλοβενίας. Το 2008 ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Citroen στην Κροατία και το 2011 την αντίστοιχη θέση για τη Σκανδιναβία. Το 2014 ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Citroen στο Ην. Βασίλειο, ενώ το 2015 ανέλαβε το ρόλο του Επικεφαλής εξέλιξης της Μάρκας DS και του Αναπληρωτή Διευθύνοντα του PSA Groupe στο Ην. Βασίλειο.

Erica Ferraioli

ERICA VALERIA FERRAIOLI Υπεύθυνη για την τιμολογιακή πολιτική των Alfa Romeo & Lancia. Θα αναφέρεται στους Jean-Philippe IMPARATO, CEO της Alfa Romeo & Luca NAPOLITANO, CEO της Lancia. Γεννημένη στο Σαλέρνο, η 38χρονη VALERIA FERRAIOLI είναι απόφοιτος σχολής επικοινωνίας και κάτοχος MBA, ενώ εντάχθηκε στην αυτοκινητοβιομηχανία το 2007. Ανέλαβε διάφορους ρόλους στην AUTOMOBILI LAMBORGHINI, αρχικά ως Επικεφαλής στην ομάδα διαχείρισης παραγγελιών και στη συνέχεια ως Επικεφαλής οργάνωσης πωλήσεων. Εντάχθηκε στην FCA το 2011. Από το 2013 μέχρι και το 2016 ήταν Υπεύθυνη για την τιμολογιακή πολιτική των μαρκών Jeep και Alfa Romeo για την περιοχή EMEA. Από το 2016 μέχρι το 2019 ανέλαβε το ρόλο της Υπεύθυνης εμπορικής ανάπτυξης, πρώτα της Abarth και στη συνέχεια της Fiat, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε την οργάνωση πωλήσεων για την περιοχή ΕΜΕΑ. Από το 2019, ήταν Υπεύθυνη του τμήματος Business Intelligence & Commercial Processes της FCA για την περιοχή EMEA.

Roberta Zerbi

ROBERTA ZERBI: Υπεύθυνη για τις Alfa Romeo & Lancia στην Ευρώπη θα αναφέρεται ιεραρχικά στον Maxime PICAT και λειτουργικά στους Jean-Philippe IMPARATO, CEO της Alfa Romeo & Luca NAPOLITANO, CEO της Lancia. Η Roberta Zerbi, είναι κάτοχος MBA του University of Warwick, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας βρίσκεται στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Έχει αναπτύξει δραστηριότητα σε ένα ευρύ πεδίο, με ρόλους ευθύνης στο Marketing, την Επικοινωνία και τις Πωλήσεις. Το ξεκίνημα της ήταν στη Ford, όπου κατά την πορεία της ανέλαβε θέσεις όπως του Marketing Communications Manager της Ιταλικής αγοράς, αλλά και του Regional Brand Manager με βάση τη Μεγάλη Βρετανία. Στη συνέχεια στην Toyota ανέλαβε Επικεφαλής για τις αγορές την Αν. Ευρώπης και της Ρωσίας, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε το κεντρικό κατάστημα της Toyota στο Παρίσι. Στο FCA εντάχθηκε το 2011 ως Product Marketing Manager για τη Μάρκα Fiat, αναλαμβάνοντας δύο χρόνια αργότερα τη θέση του Υπεύθυνου για το σχεδιασμό Marketing και τη βελτιστοποίηση της απόδοσης. Το 2014 ανέλαβε τη θέση του Επικεφαλής Marketing & Communication για την Ιταλική αγορά, ενώ στη συνέχεια το 2015 ανέλαβε τις Jeep και Alfa Romeo για την Ιταλία. Το 2017 ανέλαβε τη μάρκα Alfa Romeo για την περιοχή ΕΜΕΑ, ενώ στη συνέχεια τη θέση του Επικεφαλής για τα μέσα Digital & το CRM όλων των μαρκών της FCA για την περιοχή EMEA.

Larry Dominique

LARRY DOMINIQUE Υπεύθυνος για την Alfa Romeo στη Β. Αμερική. Θα αναφέρεται ιεραρχικά στον Mark STEWART, COO για την Β. Αμερική και λειτουργικά στον Jean-Philippe IMPARATO, CEO της Alfa Romeo. Κάτοχος Master Degree in Electrical Engineering από το Lawrence Technological University του Μίσιγκαν, ο Larry Dominique ανέπτυξε την εμπειρία του αναλαμβάνοντας διάφορους ρόλους στην αυτοκινητοβιομηχανία. Από το 1984 έως το 1987 εργάστηκε στην General Motor ως Υπεύθυνος για την εξέλιξη και δοκιμή ηλεκτρονικών συστημάτων. Από το 1987 έως το 1989 εργάστηκε στην Chrysler M.C. όπου ανέλαβε το ρόλο του Εεπικεφαλής του τμήματος ποιοτικού ελέγχου για τους προμηθευτές των μονάδων παραγωγής. Από το 1989 έως το 2000, εντάχθηκε στη Nissan όπου ανέλαβε διάφορους ρόλους ευθύνης. Συγκεκριμένα από το 1989 έως το 1994 ήταν Υπεύθυνος των ηλεκτρονικών συστημάτων στο τμήμα έρευνας και εξέλιξης. Από το 1994 έως το 2000 ανέλαβε ρόλους στα τμήματα παραγωγής, μηχανολογίας, μηχανολογικού σχεδιασμού και του προϊοντικού προγραμματισμού. Από το 2000, έως το 2005 ανέλαβε τη θέση του Chief Product Director για το φορτηγά και SUV, ενώ από το 2006 έως το 2011 ανέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου για την αγορά της Β. Αμερικής. Από το 2011 έως το 2015 ανέλαβε τη θέση του Προέδρου της Automotive Lease Guide στις Η.Π.Α. Το 2017 ο Larry Dominique ανέλαβε τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της PSA για τη Β. Αμερική έχοντας την ευθύνη για όλες τις εμπορικές δραστηριότητες της PSA στη Β. Αμερική.

Massimiliano Trandini

MASSIMILIANO TRANTINI Υπεύθυνος για την Alfa Romeo στην Κίνα. Θα αναφέρεται ιεραρχικά στον Grégoire OLIVIER, COO για την Κίνα και λειτουργικά στον Jean-Philippe IMPARATO, CEO της Alfa Romeo. Είναι κάτοχος Master Degree of Science στο Change Management από το University of Oxford-Said Business School, ενώ η καριέρα του στην FCA ξεκίνησε το 1997 ως μηχανικός δοκιμών. Μετά από συνεχή επαγγελματική ανέλιξη σε θέσεις τεχνικού επιπέδου, ανέλαβε Επικεφαλής προμηθειών της FIAPL – της κοινοπραξίας μεταξύ των FCA και Tata Motors. Το 2010, ανέλαβε τη θέση του Επικεφαλής της Fiat Powertrain Technologies στην Κίνα και στη συνέχεια ηγήθηκε της Hangzhou Iveco Automobile Transmission ως CEO της εταιρείας. Το 2019, τοποθετήθηκε στη θέση του Προέδρου της GAC FCA, της κοινοπραξίας μεταξύ των FCA και GAC Group, και την ίδια χρονιά ανέλαβε τη θέση του CEO της FCA για την περιοχή APAC. Η τοποθέτηση του ως επικεφαλής της Alfa Romeo για την Κίνα έρχεται να προστεθεί στην παρούσα θέση του Προέδρου της GAC FCA. Δλετίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ