Επικαιρότητα Κόσμος

Ανανέωση για το Citroen C3

Η γαλλική εταιρεία ανανεώνει το Citroen C3 σε μια προσπάθεια να ενδυναμώσει τη μοναδικότητα στο σχεδιασμό, την άνεση και τις δυνατότατες εξατομίκευσης.

Με περισσότερες από 750.000 πωλήσεις στην 3η κατά σειρά γενιά, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2016, το Citroen C3 «φρεσκάρεται» στα σημεία για τη νέα χρονιά με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση παραμέτρων, όπως ο σχεδιασμός, η άνεση και οι δυνατότητες εξατομίκευσης σε εξοπλισμό και εμφάνιση.

Σχεδιαστικά, οι βασικότερες αλλαγές εντοπίζονται στο εμπρός μέρος, με τις νέες πινελιές (μικρές, είναι οι αλήθεια) σε μάσκα και φωτιστικά σώματα να διευρύνουν την αίσθηση ύψους του καπό αντλώντας, σύμφωνα με την Citroen, την έμπνευσή τους από το πρωτότυπο Cxperience που είδαμε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2016. Από εκεί και πέρα, ανασχεδιασμένοι είναι και οι πλευρικοί αεροθύλακες – τα γνωστά Side Airbumps – ενώ επεμβάσεις έχουν γίνει και στις πλαστικές προεκτάσεις που κοσμούν τους θόλους των τροχών - εδώ συναντά κανείς νέας σχεδίασης ζάντες με διάμετρο 17 ίντσες.

Citroen C3

Από εκεί και πέρα, η Citroen προσφέρει στο ανανεωμένο C3 τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 97 διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων σε διακοσμητικά φιλέτα, οροφή κοκ, έναντι 36 που διατίθεντο μέχρι τώρα. Το αμάξωμα προσφέρεται σε 7 αποχρώσεις (νέες είναι οι Elix Red και Spring Blue), σε 4 διαφορετικά χρωματικά πακέτα, καθώς και σε 3 διαφορετικά… ντεκόρ στην οροφή.

Citroen C3

Στο εσωτερικό σημείο αναφοράς είναι τα νέα καθίσματα (Advanced Comfort Seats) που είδαμε στα C5 Aircross και C4 Cactus  - εκείνο του οδηγού διαθέτει πλέον και υποβραχιόνιο σε ορισμένες εκδόσεις. Από εκεί και πέρα, το ανανεωμένο Citroen C3 διατίθεται εφεξής με 11 διαφορετικά συστήματα ασφάλειας, όπως τα Front Parking Assist, Active Safety Brake, Coffee Brake Alert, Driver Attention κ.α., καθώς και με αναβαθμισμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και επικοινωνίας.

Citroen C3

Σε ότι αφορά στους κινητήρες, το ανανεωμένο Citroen C3 θα είναι διαθέσιμο με τον 3κύλινδρο PureTech των 83 ίππων, σε συνδυασμό με 5άρι κιβώτιο, και την υπερετροφοδοτούμενη παραλλαγή του, με τους 110 ίππους και αυτόματο ή χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Το «παρών» δίνει και μια πετρελαιοκίνητη έκδοση BlueHDI (100 ίπποι).

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου