Νέο παρουσιαστικό και αναβάθμιση στο εσωτερικό στα συστήματα ασφαλείας και διασύνδεσης.

Δουλεύοντας με το γνώριμο «αθόρυβο» τρόπο της, η Skoda αποκάλυψε σήμερα την ανανεωμένη εκδοχή του Octavia, η οποία θα είναι διαθέσιμη στις επιμέρους αγορές της Ευρώπης από τα τέλη περίπου της τρέχουσας χρονιάς. Βασικό της γνώρισμα, το νέο εμπρός μέρος, στο οποίο δεσπόζουν τα διπλά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας full-LED, επιλογή που προσδίδει στο τσέχικο μοντέλο μια σαφώς πιο έντονη προσωπικότητα θυμίζοντας έντονα την αντίστοιχη της Mercedes και της σειράς Ε του 2009.

Επιπλέον, η μάσκα διαθέτει τροποποιημένη αισθητική, παραπέμποντας εν πολλοίς στο νέο Kodiaq. Αλλαγές έχουν γίνει τόσο στους προφυλακτήρες, όσο στο πίσω μέρος, με τα φώτα να είναι νέα. Το «πακέτο» των αλλαγών ολοκληρώνουν το πιο γωνιώδες καπό καθώς και οι νέας σχεδίασης τροχοί με διάμετρο από 16 έως και 18 ίντσες.

Στο εσωτερικό, το σύστημα διασύνδεσης είναι αναβαθμισμένο σε απόκριση και στις τέσσερις διαθέσιμες εκδόσεις εξοπλισμού της γηραιάς ηπείρου (από την Swing έως και τις Bolero), ενώ τα συστήματα πλοήγησης Amundsen και Columbus διαθέτουν μια οθόνη ενδείξεων με διάμετρο 9,2 ίντσες.