top icon
Κόσμος

Ανανέωση για τη Mercedes CLS

Η Mercedes CLS ανανεώνεται αισθητικά και αποκτά μεταξύ άλλων έναν νέο κινητήρα ντίζελ και μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής με τον κωδικό «53».

Η Mercedes CLS ανήκει σε μία ιδιαίτερη οικογένεια μοντέλων για τον Γερμανό κατασκευαστή με συνολικές πωλήσεις άνω των 4 εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως. Από αυτά, και με αφετηρία το 2004, όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε για πρώτη φορά, η CLS, το 4θυρο κουπέ των Γερμανών από τη Στουτγάρδη, έχει καταφέρει ανά την υφήλιο να κερδίσει την εμπιστοσύνη 450.000 αγοραστών – η μεγαλύτερη δε αγορά για το 2020 ήταν η Κινεζική, ενώ πίσω της ακολούθησαν εκείνες της Ν. Κορέας, των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Σήμερα, η CLS γυρίζει μία ακόμα σελίδα διαθέτοντας ένα ακόμα πιο αιχμηρό παρουσιαστικό, ακόμα και στη βασική έκδοση Avantgarde. Εδώ, ο σπορ χαρακτήρας είναι διάχυτος, με στοιχεία, όπως η νέα μάσκα, οι διαφορετικές εισαγωγές αέρα, ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας και ο μαύρος πίσω διαχύτης, να δίνουν ξεκάθαρα το στίγμα των προθέσεων του μοντέλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται τόσο οι αλλαγές στην εμφάνιση των τροχών των 19 και 20 ιντσών, όσο και στους νέους εξωτερικούς σχεδιασμούς (ιδιαίτερα στις εκδόσεις AMG Line), ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει ο Spectral Blue Metalli

Στο εσωτερικό της ανανεωμένης Mercedes CLS οι επεμβάσεις σχετίζονται άμεσα με την προσλαμβάνουσα αίσθηση και εικόνα των υλικών και επενδύσεων σε καθίσματα, πόρτες και ταμπλό, ενώ τον δικό τους τόνο δίνει ασφαλώς το σύστημα πολυμέσων MBUX και η υπερπλήρης παλέτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης.

Κάτω από το καπό της ανανεωμένης Mercedes CLS συναντάμε μια πολυσχιδή γκάμα κινητήριων συνόλων. Ξεκινώντας από τις νέες… αφίξεις, το 4θυρο κουπέ των Γερμανών εφοδιάζεται πλέον στην έκδοση CLS 300 d 4Matic με έναν 2λιτρο και 4κύλινδρι εν σειρά κινητήρα ντίζελ της σειράς ΟΜ 654 Μ, ο οποίος εξοπλίζεται με mild-hybrid σύστημα των 48V αποδίδοντας 265 ίππους και 550 Nm. Την ίδια ώρα, το σύστημα με γεννήτρια μίζα αθροίζει σε συγκεκριμένες συνθήκες 20 επιπλέον ίππους και 200 Nm.

Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά OM 654, η νέα ξεχωρίζει για τη μεγαλύτερη διάμετρο του πιστονιού, τα οποία διαθέτουν ειδική πλέον επεξεργασία, την αυξημένη στα 2.700 bar πίεση του συστήματος ψεκασμού, τους δύο υγρόψυκτους υπερσυμπιεστές που προσφέρουν καλύτερη απόκριση καθώς τον ηλεκτρικά ελεγχόμενο συμπιεστή του ψυκτικού υγρού – πέραν ασφαλώς του mild-hybrid συστήματος των 48 V.

Από εκεί και πέρα, το «παρών» δίνουν επίσης οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις CLS 220 d και CLS 400 d 4Matic. Στην πρώτη περίπτωση, κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 4κύλινδρος κινητήρας με χωρητικότητα 2,0 λίτρων, χωρίς όμως ηλεκτρική υποβοήθηση, ο οποίος αποδίδει 194 ίππους και 400 Nm ροπής. Με τη σειρά της, η κορυφαία έκδοση ντίζελ τροφοδοτείται από έναν 6κύνινδρο εν σειρά κινητήρα 2.925 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 330 ίππους και ροπή 700 Nm.[/caption]

Στην παλέτα των βενζινοκινητήρων, το Γερμανικό εργοστάσιο προσφέρει τις εκδόσεις CLS 350, CLS 450 4Matic, καθώς και την περιορισμένης παραγωγής παραλλαγή με τη διακριτική ονομασία CLS 53 4Matic+. Στην πρώτη περίπτωση, η κινητήρια μονάδα των 2,0 λίτρων με τους 4 κυλίνδρους αποδίδει 299 ίππους και ροπή 400 Nm. H «μεσαία» έκδοση, με τη σειρά της, παίρνει ζωή από έναν 3λιτρο και 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα με μέγιστη ισχύ 367 ίππων και ροπή 500 Nm – ο ίδιος κινητήρας, ενδυναμωμένος κατά 68 ίππους και 20 Nm κινεί την κορυφαία έκδοση της ανανεωμένης Mercedes CLS 53 4Matic+, η οποία θα είναι διαθέσιμες για όσους τυχερούς σε 300 μόλις αντίτυπα.

H ανανεωμένη Mercedes CLS, όπως ανακοινώνει το εργοστάσιο, θα είναι διαθέσιμη στους αγοραστές της γηραιάς ηπείρου τον προσεχή Ιούλιο σε τιμές που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ