top icon
Κόσμος

Άπιαστο το Toyota GR Yaris στη Γαλλία

Μας αρέσει και θα το θέλαμε πολύ το νέο Toyota GR Yaris, αλλά σίγουρα δεν θα το παίρναμε από τη Γαλλία.

Το Toyota GR Yaris μπορεί να είναι ένα μικρό αυτοκίνητο με 3κύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων, αλλά προσφέρει ικανές επιδόσεις και έχει έντονα διασκεδαστικό χαρακτήρα σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς, που το καθιστά λίρα εκατό για τους φανατικούς

Από την άλλη όμως έχει μεγάλη τιμή εκπομπών CO2, ανάλογες ενός μεγαλύτερου αυτοκινήτου, που σε ορισμένες χώρες μεταφράζεται σε μεγάλη φορολογική επιβάρυνση, η οποία εκτοξεύει την τιμή κτήσης του. Όπως για παράδειγμα στην αγορά της Γαλλίας.

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το νέο Toyota GR Yaris

Σε βαθμό μάλιστα που καθιστά απαγορευτική της απόκτησή του, εκτός αν είστε τόσο φανατικός του είδους και τα χρήματα δεν αποτελούν θέμα για εσάς. Έτσι, οι Γάλλοι αγοραστές, αφού πρέπει να βρουν ένα από τα ελάχιστα Toyota GR Yaris που είναι διαθέσιμα, καλούνται να πληρώσουν τους φόρους που αναλογούν στις εκπομπές CO2 του γρήγορου ιαπωνικού μοντέλου.

Toyota GR Yaris

Η τιμή του μοντέλου της Toyota στη Γαλλία είναι ήδη υψηλή, 46.300 ευρώ, όσον αφορά τη χειροκίνητη εκδοχή του, ενώ αυτή με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων στοιχίζει 48.800 ευρώ. Ο κινητήρας εκπέμπει 190 γρ./χλμ. CO2 στη χειροκίνητη έκδοση και στην αυτόματη 210 γρ./χλμ.

Δείτε επίσης: Ένα Toyota GR Yaris με 150.000 ευρώ έξτρα – Που πήγαν αυτά τα λεφτά

Με αυτές τις τιμές το GR Yaris τοποθετείται στις ανώτερες φορολογικά κλίμακες που ισχύουν στη Γαλλία. Έτσι, αν κάποιος επιλέξει το χειροκίνητο θα επιβαρυνθεί με 45.990 ευρώ φόρων, ενώ στην περίπτωση του αυτόματου GR Yaris οι φόροι που αναλογούν αγγίζουν τις 60.000 ευρώ, εκτοξεύοντας την τιμή πάνω από τις 100.000 ευρώ.

Και μετά λέμε εμείς στην Ελλάδα ότι έχουμε πολλούς φόρους στα αυτοκίνητα.

Toyota GR Yaris Ogier Edition

Toyota GR Yaris Ogier Edition

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ