top icon
Κόσμος

Ένα Toyota GR Yaris με 150.000 ευρώ έξτρα – Που πήγαν αυτά τα λεφτά

Το Toyota GR Yaris είναι ένα ξεχωριστό μοντέλο, αλλά για έναν ιδιοκτήτη του φαίνεται ότι αυτό δεν ήταν αρκετό και αποφάσισε να επενδύσει πολλές χιλιάδες ευρώ πάνω του.

Το GR Yaris είναι ένα μικρό αλλά απόλυτα ικανό αυτοκίνητο, με το οποίο η Toyota απέδειξε ότι μπορεί να προσφέρει αξιόλογα αυτοκίνητα επιδόσεων ακόμα και σε μικρό… πακέτο. Έκανε το καταξιωμένο αυτοκίνητο πόλης ένα πύραυλο τσέπης, όπως συνηθίζουμε να λέμε για τα μικρά γρήγορα μοντέλα, που αποδίδει 261 ίππους από έναν 3κύλινδρο 1.600άρη turbo κινητήρα.

Ένας κινητήρας που έχει μεγάλες αντοχές, καθώς σε αυτή η εκδοχή του θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ήπια, αφού στην GR Corolla πάει στους 300 ίππους. Δύναμη που θα δούμε και στην ανανεωμένη εκδοχή του GR Yaris στη χρονιά που διανύουμε.

Toyota GR Yaris tuned

Το GR Yaris αποδεικνύεται ιδιαίτερα αξιόλογο αυτοκίνητο, με πολλές δυνατότητες, τις οποίες οι βελτιωτικοί οίκοι λατρεύουν να αναζητούν, προκειμένου να το κάνουν ακόμα πιο δυνατό. Στο συγκεκριμένο GR Yaris που βρίσκεται στην Μ. Βρετανία, τη μετατροπή του ανέλαβε ο SRD Tuning.

Έτσι, το supermini με τον κινητήρα G16E-GTS, μετά από πολλές βελτιώσεις, με χρήση τουρμπίνας Pulsar ανέβηκε στους 537 ίππους απόδοσης. Επίσης, ο κινητήρας μπορεί να λειτουργεί με καύσιμο την αιθανόλη, αλλά σε αυτή την περίπτωση η απόδοση πέφτει στους 463 ίππους.

Toyota GR Yaris tuned

Όπως τονίζει ο βελτιωτικός οίκος, με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να βγάλει περισσότερη ισχύ, καθώς έχει περιορισμούς από τη βαλβίδα διαφυγής η οποία είναι μικρή. Από την άλλη ο κάτοχος του αυτοκινήτου πιστεύει ότι είναι εφικτή η απόδοση 669 ίππων με τις κατάλληλες τροποποιήσεις. Για την επίτευξη του στόχου ο κινητήρας έχει βγει και τοποθετηθεί ξανά στο GR Yaris πέντε φορές.

Οι αλλαγές δεν είναι ποτέ αρκετές για αυτούς που θα μπουν στη διαδικασία βελτίωσης, έτσι ο συγκεκριμένος κάτοχος του Toyota GR Yaris έχει ζητήσει να τοποθετηθεί ένα σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, νέα ρυθμιζόμενη ανάρτηση, να μεγαλώσουν τα μετατρόχια και να τοποθετηθεί ένα φαρδύ body kit. Σε κάθε περίπτωση το κόστος δεν φαίνεται να τον απασχολεί, καθώς μέχρι τώρα έχει ήδη ξοδέψει 150.000 ευρώ για να φέρει το αυτοκίνητο στην κατάσταση που είναι, χωρίς να έχει ακόμα ικανοποιηθεί πλήρως.

Toyota GR Yaris tuned

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Toyota GR Yaris tuned
  • Toyota GR Yaris tuned
  • Toyota GR Yaris tuned
  • Toyota GR Yaris tuned
  • Toyota GR Yaris tuned
  • Toyota GR Yaris tuned
  • Toyota GR Yaris tuned
  • Toyota GR Yaris tuned
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ