top icon
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για την Porsche 911 Speedster Concept (+video)

Η Porsche γιορτάζει τα 70 χρόνια σπορ δημιουργιών με τον πλέον ιδανικό τρόπο.

Πρόκειται για ένα σπορ ανοιχτό πρωτότυπο, που επιχειρεί να «συνδέσει» το παρόν της γερμανικής φίρμας με το ένδοξο παρελθόν της με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την έναρξη παραγωγής στις 8 Ιουνίου του 1948 του πρώτου σπορ μοντέλου της. Χωρίς να δώσει απτά στοιχεία που να αφορούν την πιθανή ένταξη της νέας 911 Speedster Concept στην παραγωγή, οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας δηλώνουν… ευθαρσώς πως πρόκειται για ένα «υποψήφιο μοντέλο στη σειρά εκδόσεων της εταιρείας». Κάτι που προμηνύει -με δεδομένο ότι το αυτοκίνητο έχει ήδη θεαθεί σε δημόσιο δρόμο να πραγματοποιεί τις πρώτες δοκιμές εξέλιξης- ότι σύντομα η 911 Speedster Concept θα ενταχθεί στη γκάμα των διαθέσιμων παραλλαγών της αειθαλούς «911».

Όπως ξεκαθαρίζουν οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας, το αυτοκίνητο, το οποίο παρουσιάστηκε προ ολίγου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο Zuffenhausen στο χώρο του μουσείου της εταιρείας, έχει εξελιχθεί από το Porsche Motorsport Centre χρησιμοποιώντας ως βάση μια «ταπεινή» 911 Carrera 4 Cabriolet σε ότι αφορά στα… φανερά της σημεία και τη σύγχρονη GT3 σε ότι έχει να κάνει με τα «απόκρυφά» της μέρη. Οπτικά, κύρια χαρακτηριστικά είναι το πιο κεκλιμένο σε σχέση με μια «911» εμπρός παρπρίζ και τα μικρότερης επιφάνειας πλευρικά παράθυρα. Στο πίσω μέρος, και συγκεκριμένα πίσω από τις πλάτες των επιβατών, δεσπόζει ένα ειδικά σχεδιασμένο «double bubble» κάλυμμα από carbon, στοιχείο που αποτελεί το σήμα κατατεθέν των εκδόσεων Speedster από το 1988 μέχρι και σήμερα. Το «πακέτο» ολοκληρώνεται από ένα αλεξινέμιο από Plexiglas, στο οποίο βρίσκεται χαραγμένη η επιγραφή «70 Years Porsche».

Φυσικά, αντί της αναδιπλούμενης μαλακής οροφής, το «παρών» δίνει ένα αφαιρούμενο κάλυμμα. Για αλόγους μείωσης του βάρους, ο κλιματισμός, το σύστημα πλοήγησης καθώς και το ηχοσύστημα λάμπουν δια της απουσίας τους. Τα καθίσματα δε, τα οποία καλύπτονται από δέρμα, είναι κατασκευασμένα, για τον ίδιο λόγο, από carbon. Το ίδιο πανάλαφρο υλικό συναντάται στο εμπρός καπό, καθώς και στα φτερά. Το βασικό δε χρώμα (GT Silver) της 911 Speedster Concept έρχεται να αποτίσει φόρο τιμής στο αντίστοιχο των παλαιότερων αγωνιστικών προτάσεων του Γερμανού κατασκευαστή. Στο ίδιο μήκος κύματος, η παροχή για τον ανεφοδιασμό καυσίμου βρίσκεται εγκατεστημένη στο μέσον του εμπρός καπό, όπως τη δεκαετία του ’50. Συνολικά, η 911 Speedster αντλεί την έμπνευσή της από την 356 1500 Speedster, καθώς και από τις 911 Speedster των γενιών 930, 964 και 997.

Με δεδομένα ότι το πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη προέρχονται από την GT3, την κίνηση στην 911 Speedster Concept προσφέρει ο γνωστός flat-six κινητήρας της Γερμανικής εταιρείας, ο οποίος αποδίδει 500 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. συνδυαζόμενος με χειροκίνητο για την περίσταση κιβώτιο ταχυτήτων._X.A.

Δείτε στη συνέχεια και το σχετικό βίντεο που ετοίμασε η Porsche με αφορμη την πρεμιέρα της 911 Speedster Concept

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ