top icon
Κόσμος

Αποκάλυψη τώρα: Aston Martin DB12 Volante (video)

Απέριττη κομψότητα, V8 κινητήρας και ανοιχτή μαλακή οροφή για τη νέα Aston Martin DB12 Volante.

Η Aston Martin DB12, ένα μοντέλο που ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο «super tourer» στον κόσμο, γυρίζει μια ακόμα σελίδα όντας διαθέσιμο πλέον και σε ανοιχτή έκδοση. Η νεότερη Volante της Aston Martin κληρονομεί σε μεγάλο βαθμό την επιθετική και συνάμα κομψή σχεδίαση της κουπέ εκδοχής αφήνοντας απεριόριστο χώρο για το κεφάλι των 2+2 επιβατών μετά την «αφαίρεση» της σταθερής μεταλλικής οροφής.

Τη θέση της έχει παραλάβει μια σοφιστικέ υφασμάτινη οροφή με τουλάχιστον οκτώ στρώματα μόνωσης για να διατηρεί την καμπίνα αθόρυβη όταν είναι κλειστή. Χρειάζονται 14 δευτερόλεπτα για να «κατέβει» και 16 δευτερόλεπτα για να ανέβει ενώ η νέα Aston Martin DB12 Volante ταξιδεύει με ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα.

Aston Martin DB12 Volante

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εταιρεία δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται κανείς μέσα στο αυτοκίνητο για να χειριστεί την οροφή, καθώς οι τυχεροί ιδιοκτήτες της DB12 Volante μπορούν να χρησιμοποιούν το κλειδί για το άνοιγμα και κλείσιμό της από απόσταση και σε ακτίνα όχι μεγαλύτερη των δύο μέτρων.

Aston Martin DB12 Volante

Η Aston Martin θα διαθέσει το κομψό της cabrio της με οροφή σε μαύρο χρώμα, αν και οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν την δική τους DB12 Volante με κόκκινο, μπλε ή μαύρο/ασημί «open-top» συνδυασμό. Την ίδια στιγμή διαθέσιμες όσον αφορά την εσωτερική και εξωτερική περιβολή του αυτοκινήτου και οι ειδικές πινελιές από το τμήμα Q by Aston Martin.

Aston Martin DB12 Volante

Aston Martin DB12 Volante: Μηχανικά κα άλλα

Όπως και η κουπέ παραλλαγή, το νέο 2+2 cabriolet της Aston Martin χρησιμοποιεί έναν V8 twin-turbo κινητήρα με απόδοση 680 ίππους και 800 Nm ροπής. Χρειάζεται 3,7 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, ενώ την ίδια στιγμή η  τελική της ταχύτητα φτάνει τα 325 χλμ./ώρα, όπως και στην κλειστή DB12.

Aston Martin DB12 Volante

Φυσικά, η DB12 Volante είναι πισωκίνητη. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο, με μετατροπέα ροπής και 8 σχέσεις που είναι τοποθετημένο στο πίσω μέρος λειτουργώντας σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και ημιαξόνια από ανθρακονήματα. Η ισχύς ακινητοποίησης παρέχεται από δίσκους 400 χλστ. μπροστά και 360 χλστ. πίσω που τοποθετούνται στάνταρ, ενώ προαιρετικά παρέχονται και carbon δίσκοι που μειώνουν το βάρος κατά 27 κιλά. Επίσης, DB12 Volante «πατά» σε σφυρήλατους τροχούς 21 ιντσών και ελαστικά Michelin Pilot Sport 5.

Aston Martin DB12 Volante

Στο εσωτερικό η DB12 Volante διαθέτει το νέο infotainment της Aston Martin με οθόνη αφής 10,25 ιντσών με ασύρματη συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay. Το σύστημα πολυμέσων συμπληρώνεται από συμβατικά χειριστήρια για λειτουργίες που χρησιμοποιούνται συχνά, συμπεριλαμβανομένης της ψύξηςθέρμανσης. Το «παρών», πέρα από το στάνταρ ηχοσύστημα των 390 Watt με τα 11 ηχεία, δίνει προαιρετικά και ένα σύστημα της Bowers & Wilkins με 15 ηχεία και ισχύ 1.170 Watt.

Aston Martin DB12 Volante

Μετά το δημόσιο ντεμπούτο της στο The Quail: A Motorsports Gathering την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια του Monterey Car Week, η Aston Martin DB12 Volante θα ξεκινήσει την παραγωγή της το τρίτο τρίμηνο του έτους. Οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του 2023.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Aston Martin DB12 Volante
  • Aston Martin DB12 Volante
  • Aston Martin DB12 Volante
  • Aston Martin DB12 Volante
  • Aston Martin DB12 Volante
  • Aston Martin DB12 Volante
  • Aston Martin DB12 Volante
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ