top icon
Κόσμος

Aston Martin: Μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2030

Η Aston Martin εκπονεί ένα σχέδιο «περιβαλλοντικής εγρήγορσης» ανακοινώνοντας μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους βιωσιμότητας. Μεταξύ αυτών η παραγωγή πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2030 και μετά.

Στα πλαίσια των εορτασμών της Ημέρας της Γης, η Aston Martin προέβη σε σημαντικές δηλώσεις αναφορικά με τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πλάνα της στον τομέα της βιωσιμότητας. Και φυσικά της ηλεκτροκίνησης, που πλέον μπαίνει στο επίκεντρο των Βρετανών.

Σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο Racing.Green, η Aston Martin στοχεύει τις μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της έως το 2030, με ταυτόχρονη μείωση κατά 30% σε εκείνες που σχετίζονται άμεσα και έμμεση με την εφοδιαστική της αλυσίδα σε σχέση με τα επίπεδα του 2020. Η εταιρεία δηλώνει ότι στο συγκεκριμένο τομέα φιλοδοξία της είναι να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της έως το 2039.

Aston Martin

Οι νέοι στόχοι της Aston Martin βασίζονται στην πρόοδό της στον τομέα της βιωσιμότητας μέχρι σήμερα, με μείωση 44% στην ένταση των εκπομπών στις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2020 και 2021 και τα χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής της χώρας ήδη από το 2019.

Την ίδια στιγμή, το 100% των απορριμμάτων της έχει ήδη εκτραπεί με επιτυχία από τους χώρους υγειονομικής ταφής, ενώ μεσοπρόθεσμος στόχος της είναι η εξάλειψη όλων των πλαστικών απορριμμάτων εντός τριών ετών. Η στρατηγική Racing.Green στοχεύει επίσης τη μείωση της κατανάλωσης νερού κατά 15%, τη μεγιστοποίηση των βιώσιμων υλικών και την ενίσχυση της βιοποικιλότητας σε όλες τις μονάδες παραγωγής και εγκαταστάσεις.

Γνωστή για τη μοναδικότητα των προϊόντων της, η Aston Martin έχει κατασκευάσει λιγότερα από 109.000 αυτοκίνητα στα 109 χρόνια ιστορίας της, με το 95% αυτών να εκτιμάται ότι κυκλοφορούν στους δρόμους ή βρίσκονται «εν ζωή» σε διάφορα γκαράζ και συλλογές οχημάτων.

Aston Martin Vantage V12

H Aston Martin μπαίνει στην πρίζα

Οι αρχές της αειφορίας θα ενσωματωθούν και στη μελλοντική στρατηγική προϊόντων της Aston Martin, συμπεριλαμβανομένου ενός σαφούς οδικού χάρτη για την ηλεκτροκίνηση. Η Aston Martin αναπτύσσει εναλλακτικές λύσεις «απέναντι» στον κινητήρα εσωτερικής καύσης, με το πρώτο plug-in υβριδικό οχημά της – την Valhalla των 950 ίππων – να ξεκινά διατίθεται στις αρχές του 2024. Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία της Aston Martin θα είναι διαθέσιμο το 2025 και έως το 2026 όλες οι νέες σειρές προϊόντων της βρετανικής εταιρείας θα έχουν ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Aston Martin Valhalla

Όπως ανακοινώθηκε, η Aston Martin σχεδιάζει ολόκληρο το βασικό της χαρτοφυλάκιο των σπορ αυτοκινήτων και SUV οχημάτων τα να είναι πλήρως ηλεκτρικό έως το 2030.

«Ενώ αγκαλιάζουμε την ηλεκτροκίνηση, πιστεύουμε ότι οι φιλοδοξίες μας για την αειφορία πρέπει να είναι ευρύτερες από την απλή παραγωγή οχημάτων χωρίς εκπομπές ρύπων. Θέλουμε να προωθήσουμε τις αρχές της βιωσιμότητας σε ολόκληρη την επιχείρησή μας, με μια ομάδα εκπρόσωπο της κοινωνίας που παράγει υπεύθυνα προϊόντα με μειωμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο και θετική συμβολή στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε ο CEO της Aston Martin, Tobias Moers.

Aston Martin

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ