top icon
Κόσμος

Aston Martin Valkyrie Roadster: Πρεμιέρα στο Pebble Beach στις 12 Αυγούστου

Στο Pebble Beach των ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της νέας Aston Martin Valkyrie Roadster.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης Concours d’Elegance που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Pebble Beach των ΗΠΑ, η Aston Martin θα αποκαλύψει για πρώτη φορά την ανοιχτή έκδοση Roadster της εντυπωσιακής Valkyrie.

Όπως αναφέρει σήμερα το βρετανικό εργοστάσιο, η παρουσίαση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο «τερέν» με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων από την έναρξη πωλήσεων της Aston Martin στις ΗΠΑ.

Το αυτοκίνητο της Aston Martin που πάτησε για πρώτη φορά τους τροχούς του στις ΗΠΑ ήταν η DB2. Μάλιστα, με τη συνολική παραγωγή του να περιορίζεται παγκοσμίως στις μόλις 411 μονάδες, σχεδόν το ένα τρίτο διετέθη στις ΗΠΑ.

Αυτή τη στιγμή, σχεδόν το 30% των σύγχρονων Aston Martin που παράγονται σε ετήσια βάση πωλούνται στη Β. Αμερική.

Για το πρώτο 6μηνο  του 2011, το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 36% – ήτοι περισσότερες από 1.000 μονάδες.

«Εδώ και επτά δεκαετίες, οι οδηγοί στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μερικά από τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα που έχουμε κατασκευάσει. Περίπου το ένα τέταρτο όλων των αυτοκινήτων που έχουμε κατασκευάσει έχουν πουληθεί στη Βόρεια Αμερική. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπουμε να γιορτάζουμε εδώ τη σημαντική αυτή επέτειο», δήλωσε ο Tobias Moers, CEO της Aston Martin.

Την πρεμιέρα της στην αμερικανική ήπειρο θα πραγματοποιήσει και η νέα Valhalla, ένα υβριδικό supercar με 950 ίππους που θα κατασκευαστεί σε 999 αντίτυπα.

Aston Martin Valhalla

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ