top icon
Νέα

Αστυνομικός εναντίον αστυνομικού: Τον κυνήγησε για υπερβολική ταχύτητα (video)

O αστυνομικός καταδίωξε τον συνάδελφό του για παράβαση του ορίου ταχύτητας. Ο παραβάτης αρνήθηκε να του παραδώσει την άδεια οδήγησης και έμπλεξε άσχημα.

Συνήθως, οι αστυνομικοί μεταξύ τους δεν σταματάνε ο ένας τον άλλο εν ώρα υπηρεσίας, ακόμη κι αν διαπιστωθεί παράβαση. Στο αστυνομικό σώμα, οπουδήποτε στον κόσμο, κυριαρχεί το αίσθημα της ενότητας, με αποτέλεσμα αν κάποιος ξεπεράσει το όριο ταχύτητας, ο άλλος να κάνει με απλά λόγια τα «στραβά μάτια».

Στη Φλόριντα των ΗΠΑ ωστόσο, ένας αστυνομικός απέδειξε πως αυτή η φήμη δεν υφίσταται. Όταν αντίκρισε τον συνάδελφό του να κινείται με ταχύτητα 80 μιλίων την ώρα (129 χλμ./ώρα) σε δρόμο όπου το όριο είναι τα 45 μίλια (72 χλμ./ώρα), χωρίς να έχει αναμμένη τη σειρήνα και τα φώτα, επιχείρησε να τον σταματήσει.

αστυνομικός

Τον καταδίωξε και του έκανε σήμα να ακινητοποιηθεί, αλλά ο συνάδελφός του όχι απλά δεν έδωσε σημασία, αλλά επιτάχυνε ακόμη περισσότερο. Αφού έδωσε αναφορά μέσω ασυρμάτου στα κεντρικά της υπηρεσίας ως όφειλε, συνέχισε να τον καταδιώκει. Τελικά, τον σταμάτησε σε μια διασταύρωση, με την κάμερα να καταγράφει όλο το σκηνικό. Ο καταδιωκόμενος του ζήτησε τον λόγο, υποστηρίζοντας πως τον καθυστερεί από τη δουλειά. Ο άλλος αστυνομικός – ανήκει στο Γραφείο του Σερίφη της πολιτείας – του απαντά πως έχει υπερβεί κατά πολύ το όριο ταχύτητας και του ζητά να του παραδώσει την άδεια οδήγησης. Ο αξιωματικός του Αστυνομικού Τμήματος του Ορλάντο αρνείται και απλώς μπαίνει πάλι στο περιπολικό μάρκας Ford και φεύγει.

Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει ο αστυνομικός

Φυσικά, το όλο θέμα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Το Αστυνομικό Τμήμα του Ορλάντο επιβεβαιώσε πως ο αστυνομικός της υπηρεσίας απαλλάχθηκε από τα καθηκόντά του εν αναμονή της εσωτερικής έρευνας του Γραφείου του Σερίφη.

Διαβάστε επίσης: Πήγε το Tesla για service και ξέχασαν να του βάλουν ένα βασικό εξάρτημα – Δείτε τι συνέβη

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι αρκετά σοβαρές, περιλαμβάνοντας υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνη οδήγηση, διαφυγή και αντίσταση κατά της αρχής. Εδώ, αξίζει να αναφέρουμε πως, αν είχε ενεργοποιημένες τις σειρήνες και τα ειδικά φώτα στο περιπολικό, δεν θα είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ