top icon
Χρηστικά - Συμβουλές

Έχασα το δίπλωμα οδήγησης – Τι πρέπει να κάνω;

Σε περίπτωση που χάσεις το δίπλωμα οδήγησης, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όλα γίνονται γρήγορα και εύκολα μέσω υπολογιστή ή του smartphone.

Η άδεια οδήγησης είναι ένα από τα απαραίτητα έγγραφα κάθε οδηγού. Χωρίς το δίπλωμα απαγορεύεται να κυκλοφορείς, ωστόσο, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να υπάρξει απώλεια, είτε λόγω αφηρημάδας, είτε λόγω κλοπής.

Αν συμβεί κάτι απο τα δύο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι το δηλώσετε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Στη συνέχεια, μέσα από το gov.gr και συγκεκριμένα τη σελίδα https://drivers-vehicles.services.gov.gr/ έχετε τη δυνατότητα να κάνετε αίτηση για επανέκδοση της άδειας οδήγησης.

δίπλωμα

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη γίνεται ηλεκτρονικά μέσω υπολογιστή tablet ή του smartphone. Το σύστημα σας καθοδηγεί βήμα προς βήμα, αφού πρώτα συμπληρώσετε τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet για να αποκτήσετε πρόσβαση.

Μόλις επισυνάψετε τη φωτογραφία και το δείγμα της υπογραφής σας (δίνεται η δυνατότητα χρήσης του myphoto), σας ζητά να πληρώσετε και να εκδώσετε το σχετικό παράβολο. Έπειτα, προσθέτετε το e-mail και το τηλέφωνό σας ώστε να σας σταλεί το ηλεκτρονικό μήνυμα.

Τη νέα άδεια οδήγησης θα την παραλάβετε ο ίδιος, είτε εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός σας από την Περιφέρεια, την οποία θα επιλέξετε στο σύστημα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Φυσικά, όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ηλεκτρονικά μέσα, μπορούν να επισκεφθούν ένα ΚΕΠ και να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα. Το νέο δίπλωμα θα αποσταλλεί ταχυδρομικά στη διεύθυνση που δηλώσετε.

Όσο για τον χρόνο που μεσολαβεί για την έκδοση της νέας άδειας οδήγησης, είναι περίπου 30 ημέρες.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ