top icon
Χρηστικά - Συμβουλές

Ποιο λάθος που αφορά το αυτοκίνητο έχει πρόστιμο έως 30.000 ευρώ

Ένα αυστηρό πρόστιμο που σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να αγνοήσεις και σίγουρα θα πρέπει να προσέχεις να μην κάνεις το λάθος που θα σε οδηγήσει σ’ αυτό.

Η πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας θα ανοίξει σύντομα και αφορά την καταβολή τους ή σε άλλη περίπτωση τη δήλωση ακινησίας. Στη δεύτερη περίπτωση ο κάτοχος αυτοκινήτου θα πρέπει να το θέσει σε ακινησία με τους όρους που επιβάλλονται.

Σύμφωνα με το νόμο, το όχημα που θα τεθεί σε ακινησία θα πρέπει να φυλάσσεται σε κλειστό και περιφραγμένο χώρο -και όχι σε δημόσιο δρόμο-, τα στοιχεία των οποίων θα πρέπει να δηλωθούν στην αίτηση.

Όσοι επιλέξουν κάτι τέτοιο, οφείλουν να παραδώσουν τις πινακίδες, αν θέλουν να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Εναλλακτικά υπάρχει και η δυνατότητα πραγματοποίησης ακινησίας με ψηφιακό τρόπο, που απαλλάσσει τον κάτοχο από τη μετάβαση στην υπηρεσία.

Σε κάθε περίπτωση, είτε με φυσική παρουσία, είτε ψηφιακά από τον υπολογιστή, όταν γίνει το αίτημα ακινησίας, απαγορεύεται να μετακινήσετε το αυτοκίνητο. Αλλιώς, αν διαπιστωθεί ότι κυκλοφορεί το όχημα ή είναι σταθμευμένο σε δημόσιο δρόμο, επιβάλλεται άμεση πληρωμή τελών κυκλοφορίας, αλλά και πρόστιμο εκπρόθεσμης πληρωμής τους.

Το διοικητικό πρόστιμο είναι 10.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο φτάνει στα 30.000 ευρώ και συνοδεύεται από αφαίρεση της άδειας οδήγησης για τρία χρόνια.

A young Caucasian man is holding a bag in his hand and opening his car door with a smile on his face, while standing in an underground garage.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ