Επικαιρότητα Κόσμος

Audi, Hyundai και Renault επανεκκινούν σταδιακά κάποιες μονάδες τους στην Ευρώπη

Οι κατασκευαστές αδημονούν να βάλουν ξανά μπρος τις μηχανές τους, παρά το γεγονός ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού δεν αφήνει ακόμα πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις έγκυρων αναλυτών της αγοράς αυτοκινήτου στην Ευρώπη, η υγειονομική κρίση που μαστίζει μεταξύ άλλων και τη γηραιά ήπειρο θα έχει ως συνέπεια στην αυτοκινητοβιομηχανία της τελευταίας την απώλεια εσόδων ύψους 60 δις ευρώ, ενώ περισσότερες από 3 εκατ. αναμένεται να είναι οι «χαμένες» πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στο σύνολο της χρονιάς.

Όπως είναι  φυσικό, όλοι οι κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται εμπορικά στην Ευρώπη ευελπιστούν στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επανεκκίνηση της αγοράς, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες. Μερικοί μάλιστα έχουν ήδη κάνει τα πρώτα βήματα θέτοντας σταδιακά σε λειτουργία μερικές μονάδες τους, οι οποίες έχουν την έδρα του στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, περίπου 100 εργαζόμενοι έπιασαν ξανά δουλειά στη μονάδα κατασκευής κινητήρων της Audi στο Gyor της Ουγγαρίας, αρχικά σε μία βάρδια και από τα τέλη της τρέχουσας κιόλας εβδομάδας, σε δύο.

Στην περίπτωση της Renault, στέλεχός της επιβεβαίωσε σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι η γαλλική εταιρεία έχει αναστείλει την διακοπή παραγωγής του εργοστασίου της στην Πορτογαλία, ενώ από την 21η Απριλίου κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με εκείνες που βρίσκονται στη Ρουμανία.

Στo Nosovice της Τσεχίας, η Hyundai αναμένεται μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να επανεκκινήσει την παραγωγή της, με δύο αντί για τρεις βάρδιες εργαζομένων.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου