top icon
Κόσμος

Audi RS 3: Ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Nurburgring (+video)

Με χρόνο 7:40.748, το νέο Audi RS 3 σημειώνει νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου Nurburgring Nordschleife στην κατηγορία των κόμπακτ αυτοκινήτων.

Το ρεκόρ ταχύτερου γύρου του νέου Audi RS 3 στο Nurburgring Nordschleife πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της Audi Sport και του οδηγού εξέλιξης του γερμανικού εργοστασίου, Frank Stippler, που για την περίσταση βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της 4θυρης εκδοχής του αυτοκινήτου των 400 ίππων.

«Είμαι περήφανος για όλη την ομάδα. Όλοι εργάστηκαν σκληρά για αυτήν την ημέρα», δήλωσε Technical Project Leader του Audi RS 3, Marvin Schwätter, όταν ο χρόνος ρεκόρ των 7 λεπτών και 40.748 δλ. εμφανίστηκε στον σχετικό πίνακα. «Όταν ξεκινήσαμε την εξέλιξη του αυτοκινήτου, δεν ξέραμε πόσο γρήγορο θα ήταν στο Nordschleife. Όμως, κατά τη διάρκεια των δοκιμών αντοχής, αποφασίσαμε ότι θα μπορούσαμε να θέσουμε ένα νέο ρεκόρ».

Audi RS 3 - Nurburgring

Πριν από την απόπειρα κατάρριψης του υφιστάμενου ρεκόρ (+4,64 δλ.), η ομάδα της Audi Sport προσάρμοσε στα επιθυμητά για την περίσταση επίπεδα την πίεση των ημι-σκλικ ελαστικών Pirelli P Zero “Trofeo R”. «Η προσαρμογή αυτή επηρρέαζει επίσης τον τρόπο λειτουργίας του torque splitter. Τελικά τα καταφέραμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Frank Stippler.

Σημείο αναφοράς για την επίτευξη του νέου ρεκόρ αποτέλεσε το torque spltter του νέου Audi RS 3, το οποίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε μοντέλο του Γερμανού κατασκευαστή. Το σύστημα έχει την ικανότητα να διανέμει τη ροπή με μεταβλητό τρόπο μεταξύ των πίσω τροχών μέσω συμπλέκτη πολλαπλών δίσκων σε κάθε έναν από τους κινητήριους άξονες. Κατά τη δυναμική-σπορ οδήγηση, το torque splitter αυξάνει τη ροπή στον εξωτερικό πίσω τροχό, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι στις δεξιές στροφές, υπάρχει περισσότερη ροπή στον αριστερό πίσω τροχό και το αντίθετο στις αριστερές στροφές.

Audi RS 3 - Nurburgring

Το σύστημα συνεργάζεται με το νέο drive mode που φέρει την ονομασία RS Performance, το οποίο διαθέτει ειδικά σχεδιασμένα για πίστα χαρακτηριστικά απόδοσης τόσο για τον 5κύλινδρο κινητήρα των 400 ίππων, όσο κι για το σύστημα μετάδοσης της κίνησης. Εδώ το torque splitter εξασφαλίζει ουδέτερα χαρακτηριστικά, με μικρές «δόσεις» υπερστροφής ή υποστροφής σε διαφορετικές οδηγικές καταστάσεις. που επιτρέπουν απρόσκοπτο άνοιγμα του γκαζιού, και κατ’ επέκταση καλύτερη επιτάχυνση, στις εξόδους των στροφών στο πάντοτε απαιτητικό Nurburgring Nordschleife.

Audi RS 3 - Nurburgring

Το αυτοκίνητο ήταν εφοδιασμένο επίσης, εκτός από τα προαιρετικά ελαστικά Pirelli P Zero “Trofeo R”, με κεραμικά φρένα στον εμπρός άξονα και την σπορ ανάρτηση RS plus, που προσαρμόζει μεμονωμένα και συνεχώς κάθε αμορτισέρ στις συνθήκες του δρόμου, την κατάσταση οδήγησης και τη λειτουργία που επιλέγεται μέσω του Audi drive select. Αξίζει εδώ να σημειωθεί το RS Performance διαθέτει δύο επιμέρους ρυθμόσεις για διαφορετικές πίστες – η μία είναι προσαρμοσμένη με γνώμονα την άνεση σε πίστες όπως το Nordschleife και η άλλη με πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά για απαιτητικα τερέν, όπως η πίστα του Hockenheimring.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο από το ρεκόρ του νέου Audi RS 3 στο Nurburgring Nordschleife:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Nurburgring
  • Audi RS 3 - Nurburgring
  • Audi RS 3 - Nurburgring
  • Audi RS 3 - Nurburgring
  • Audi RS 3 - Nurburgring
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ