top icon
Κόσμος

Audi Urbansphere Concept: Ταξίδι στο χώρο

To Audi Urbansphere Concept αποτελεί το τελευταίο από τα τρία κατά σειρά πρωτότυπα της οικογένειας sphere της εταιρείας των τεμνόμενων κύκλων.

Το νέο Audi Urbansphere Concept αποτελεί τη συνέχεια των Skysphere, ενός πρωτότυπου roadster, και Grandsphere, ενός 4θυρου concept, που παρουσιάστηκαν από το στρατόπεδο της γερμανικής εταιρείας τους περασμένους μήνες. Όπως και τα δύο προηγούμενα, έτσι και το νεότερο concept car της Audi είναι ηλεκτρικά και διαθέτουν όλη την απαραίτητη υποδομή για να υποστηρίξουν τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Βασισμένο στην πλατφόρμα PPE (Premium Electric Platform), το Urbanshpere έχει μήκος 5.51 μ., πλάτος 2,01 μ. και ύψος 1,78 μ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται στα 3,4 μ. Με βάση τα παραπάνω, πρόκειται για το μεγαλύτερο όχημα της γερμανικής εταιρείας μέχρι σήμερα.

Audi Urbansphere Concept

Σχεδιασμένο από μέσα προς τα έξω, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Audi, από μια ομάδα σχεδιαστών από το Πεκίνο και το Inglostadt, σημείο αναφοράς στο παρουσιαστικό του νέου Urbansphere Concept είναι η οκταγωνική διαμόρφωση του εμπρόσθιου μέρους, που καταλαμβάνει τη θέση μιας παραδοσιακής μάσκας και είναι κατασκευασμένη από μία LED «ψηφιακή φωτεινή επιφάνεια», την οποία η εταιρεία ονόμασε Audi Light Canvas. Μια παρόμοια, ορθογώνια διάταξη εμφανίζεται και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Audi Urbansphere Concept

Παρά το μέγεθος του, το Urbansphere έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες μετακινήσεων στις μεγαλουπόλεις, στοχεύοντας συγκεκριμένα στην κινεζική αγορά, λαμβάνοντας υπόψη τις «ανθρώπινες ανάγκες» των πραγματικών πελατών. Το αποτέλεσμα, δηλώνει η Audi, είναι μια «εντελώς νέα προσέγγιση» στο σχεδιασμό του αυτοκινήτου. «Πήραμε τις απαιτήσεις που έχουν οι πελάτες μας για την καμπίνα ενός τέτοιου αυτοκινήτου για το εσωτερικό. Ήταν το επίκεντρο της αναπτυξιακής μας δουλειάς».

Audi Urbansphere Concept

Το Urbansphere διαθέτει πόρτες μπροστά και πίσω που ανοίγουν αντίθετα, ενώ χαρακτηριστική είναι η απουσία της κολόνας Β. Κατά την είσοδο στο αυτοκίνητο, τα καθίσματα περιστρέφονται προς τα έξω για εύκολη πρόσβαση, ενώ ένα «κόκκινο χαλί φωτός» προβάλλεται στο έδαφος. Η εταιρεία δηλώνει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να λειτουργήσει ως σαλόνι ή κινητό γραφείο, παρέχοντας έναν τρίτο χώρο διαβίωσης για τους ιδιοκτήτες όταν «κολλήσουν» στην κίνηση.

Audi Urbansphere Concept

Πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του μοντέλου προέρχονται από βιώσιμες πηγές. Το ξύλο που χρησιμοποιείται γύρω από την καμπίνα προέρχεται από περιοχές κοντά στο εργοστάσιο κατασκευής του, ενώ τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πολυαμίδιο. Όντας ένα όχημα που μπορεί να κινηθεί αυτόνομα, το τιμόνι, τα πεντάλ του οδηγού και το ταμπλό του Urbansphere μπορούν όλα να «κρυφτούν» όταν το πρωτότυπο κινείται αυτοβούλως.

Audi Urbansphere Concept

Το νέο concept της Audi διαθέτει δύο σειρές από δύο καθίσματα με κάθε ένα από αυτά να μπορεί να περιστρέφεται για να σχηματίσει έναν κοινόχρηστο χώρο για τον οδηγό και τους επιβάτες. Οι τελευταίοι έχουν χώρο για το κεφάλι τους έως και 1.780 χλστ., καθώς και ηχεία σε κάθε προσκέφαλο.

Audi Urbansphere Concept

Όλοι οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη, διαφανή «κινηματογραφική οθόνη» OLED, η οποία περιστρέφεται κάθετα από την οροφή του αυτοκινήτου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρακολούθηση ταινιών ή για συμμετοχή σε βιντεοδιασκέψεις. Το Urbansphere Concept χρησιμοποιεί επίσης τεχνολογία ανίχνευσης άγχους, φωνητική ανάλυση και σαρώσεις προσώπου για να υπολογίσει τα συναισθήματα του επιβάτη και να προτείνει τρόπους χαλάρωσης.

Audi Urbansphere Concept

Interior

Audi Urbansphere Concept: Τεχνικά και άλλα

Το Audi Urbanshpere Concept παίρνει κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν ισχύ 295 kW (401 ίπποι) και ροπή 690 Nm. Το όχημα είναι εφοδιασμένο με σύστημα τετραδιεύθυνσης και ζάντες με διάμετρο 24 ίντσες και αερανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Audi Urbansphere Concept

Η απαραίτητη για την κίνηση ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από μια μπαταρία με χωρητικότητα 120 kWh που έρχεται να εξασφαλίσει μια αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση που φτάνει τα 750(!) χλμ. Η μέγιστη ισχύς φόρτισης που μπορεί να υποστηρίξει το ηλεκτρικό κύκλωμα των 800V του αυτοκινήτου είναι 270 kW – κάτι που επιτρέπει τη φόρτιση από το 5% στο 80% σε χρόνο 25 λεπτών.

Audi Urbansphere Concept

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Audi Urbansphere Concept
  • Audi Urbansphere Concept
  • Audi Urbansphere Concept
  • Audi Urbansphere Concept
  • Audi Urbansphere Concept
  • Audi Urbansphere Concept
  • Audi Urbansphere Concept
  • Audi Urbansphere Concept
  • Audi Urbansphere Concept
  • Audi Urbansphere Concept
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ