top icon
Κόσμος

Πέφτει η αυλαία για το 3θυρο Ford Fiesta

Το Ford Fiesta θα παραμείνει στην αγορά αποκλειστικά σε 5θυρη έκδοση σε μια προσπάθεια απλοποίησης της γκάμας.

Ως γνωστόν, η Ford κατασκευάζει το Fiesta για τις αγορές της Ευρώπης στη γνωστή μονάδα παραγωγής που διαθέτει στην Κολωνία της Γερμανίας. Σε αυτή τη μονάδα, η μπλε οβάλ εταιρεία επενδύει αυτή τη στιγμή σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ προκειμένου να εντάξει στα… σωθικά του ένα σύγχρονο κέντρο παραγωγής EV ως μέρος ενός σχεδίου αλλαγής της ευρωπαϊκής σειράς επιβατικών αυτοκινήτων της μάρκας σε πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2030.

Καθώς εγκαταλείπει την τρίθυρη παραλλαγή του μοντέλου, η Ford δηλώνει σήμερα ότι θα εξορθολογήσει περαιτέρω τη γκάμα του Fiesta για να επιταχύνει την παραγωγή στο εργοστάσιο της Κολωνίας, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διακοπής λόγω ελλείψεων εξαρτημάτων.

Ford Fiesta ST

Εκπρόσωπος της Ford δήλωσε σε διεθνή μέσα τα εξής: «Περιορίζουμε ορισμένες παραγγελίες του Fiesta ως αποτέλεσμα της ποσότητας των παραγγελιών που έχουμε. Για την model year του μοντέλου, η Ford απλοποιεί και εξορθολογίζει τη γκάμα. Στόχος είναι να προσαρμοστεί στη ζήτηση των πελατών – κατά συνέπεια, η λιγότερο δημοφιλής έκδοση αμαξώματος θα αφαιρεθεί από το πρόγραμμα παραγωγής».

Οι πωλήσεις του μοντέλου στην Ευρώπη ακολουθούν τον τελευταίο χρόνο πτωτική πορεία με τους πελάτες να στρέφονται σε οχήματα της crossover κατηγορίας. Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών του 2022 και με δεδομένες τις καθυστερήσεις στην παραγωγή με φόντο τις ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, το Ford Fiesta ταξινόμησε 7.608 μονάδες τους πρώτους δύο μήνες, έναντι 19.844 οχημάτων την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Ford Fiesta ST

Το πεντάθυρο Fiesta προβλέπεται να συνεχίσει να κατασκευάζεται παράλληλα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Ford που βασίζονται στις πλατφόρμες της VW στην Κολωνία.

Το Fiesta έβδομης γενιάς κυκλοφόρησε το 2016 και ανανεώθηκε πέρσι. Ως μοντέλο, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1976 για να προσφέρει στη Ford έναν ανταγωνιστή απέναντι στα Renault 5 το Fiat 127.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ford ολοκληρώνει την παραγωγή του μικρού EcoSport μέσα στο τρέχον έτος το οποίο κατασκευάζεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας. Θυμίζουμε ότι η Ford έχει δηλώσει ότι θα λανσάρει 7 πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, μαζί με μία ηλεκτρική εκδοχή του Puma, που αποτελεί το best seller μοντέλο της εταιρείας στην Ευρώπη.

Ford Fiesta

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ