top icon
Κόσμος

Ford: Επτά νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2026

Η Ford ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδια της για την παρουσίαση στην Ευρώπη επτά νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2026 – ανάμεσα σε αυτά και το Puma.

Η Ford, σε συνέχεια των πρόσφατων ανακοινώσεών της για τη δημιουργία της ανεξάρτητης μονάδας Model e που θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να παρουσιάσει επτά νέα EV στην Ευρώπη έως το 2026.

Από αυτά τα EV, τα τρία θα ανήκουν στην κατηγορία των επιβατικών μοντέλων και τέσσερα σε εκείνη των επαγγελματικών.

Όπως επισήμως ανακοίνωσε σήμερα η μπλε οβάλ εταιρεία, ξεκινώντας το 2023, η Ford θα βάλει στην παραγωγή ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό επιβατικό όχημα, το οποίο θα είναι ένα μεσαίου μεγέθους crossover, που θα κατασκευάζεται στην Κολωνία. Εκεί θα κατασκευαστεί και ένα δεύτερο ηλεκτρικό όχημα από το 2024 και μετά, το οποίο θα ανήκει στην κατηγορία των sport crossover. Αμφότερα θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB του VW Group.

VW - Ford

Επιπλέον, την ίδια χρονιά, το δημοφιλές Puma θα είναι διαθέσιμο ως αμιγώς ηλεκτρικό, με την παραγωγή του να πραγματοποιείται στη μονάδα της Ford στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με την Ford, το όνομα του νέου, μεσαίου μεγέθους και 5θεσιου ηλεκτρικού crossover θα αποκαλυφθεί μέσα στο 2022, ενώ η αυτονομία του αναμένεται να φτάνει με μία φόρτιση τα 500 χλμ.

Ford

Η σημερινή επιβεβαίωση ότι ένα δεύτερο, πλήρως ηλεκτρικό επιβατικό όχημα – ένα sport crossover – θα κατασκευαστεί στην Κολωνία σημαίνει ότι η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα αυξηθεί σε 1,2 εκατομμύρια οχήματα σε ένα χρονικό διάστημα έξι μόλις ετών. Η επένδυση στα νέα ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα που θα κατασκευαστούν στην Κολωνία αναμένεται να ανέλθει σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια περιλαμβάνοντας μια νέα εγκατάσταση συναρμολόγησης μπαταριών που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει να λειτουργεί το 2024.

Ford

Σε ότι αφορά τα επαγγελματικά οχήματα, η Ford ανακοίνωσε ότι θα φέρει στο φως τέσσερις εκδόσεις μηδενικών εκπομπών του Transit – το ολοκαίνουργιο βαν Transit Custom ενός τόνου και το Tourneo Custom το 2023 και το μικρότερο, επόμενης γενιάς Transit Courier van και Tourneo Courier πολλαπλών χρήσεων το 2024.

Με την εκτεταμένη γκάμα μοντέλων ηλεκτρικών επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων της, η Ford αναμένει ότι οι ετήσιες πωλήσεις των ΕV οχημάτων της στην Ευρώπη θα ξεπεράσουν τις 600.000 μονάδες το 2026. Αυτή η επιτάχυνση στην Ευρώπη στον τομέα της ηλεκτροκίνησης υποστηρίζει τον στόχο της Ford να πουλήσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια EV παγκοσμίως έως το 2026 εξασφαλίζοντας στην εταιρεία ένα περιθώριο EBIT της τάξη του 10%.

Ford

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ