top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το νέο Fiat 600e – και είναι ηλεκτρικό

Το επερχόμενο crossover της Fiat λέγεται 600e, είναι ηλεκτρικό και βασίζεται στο ομογάλακτο Jeep Avenger.

Μπορεί η επίσημη αποκάλυψη του νέου Fiat 600e να είναι προγραμματισμένη για την 4η Ιουλίου, εντούτοις το ιταλικό εργοστάσιο έλυσε πρόωρα τη σιωπή του αποκαλύπτοντας μερικώς το νέο του crossover μέσα από την παρουσίαση ενός σύντομου βίντεο που προβλήθηκε στα πλαίσια μιας διαφορετικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο Βατικανό.

Η μικρού μήκους αυτή ταινία έχει τίτλο «Open Doors» και στοχεύει να μεταφέρει μηνύματα «ανθρώπινης αδελφοσύνης, διαφάνειας και συμπερίληψης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ιταλικό εργοστάσιο στις επίσημες ανακοινώσεις του. Το βίντεο δημιουργήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Συνάντηση για την Ανθρώπινη Αδελφότητα «Not Alone», που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και διοργανώθηκε από το Ίδρυμα του Βατικανού «Fratelli Tutti».

Η Fiat χρηματοδότησε την όλη εκδήλωση, προσφέροντας συγχρόνως έναν πλήρως ηλεκτρικό στόλο οχημάτων, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονταν το 500e – όχι όμως και το 600e που έκανε το άτυπο ντεμπούτο του μέσω του σχετικού βίντεο.

Παρά το χαρακτηριστικό σήμα «600» στο αμάξωμα, το μικρό crossover της Fiat ονομάζεται επίσημα 600e, δίνοντας έτσι περισσή έμφαση στο πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης το οποίο διαθέτει. Προς ώρας ωστόσο άγνωστο παραμένει αν το νέο αυτό μοντέλο θα αποτελέσει τον άμεσο αντικαταστάτη του συμβατικού 500Χ, που πιθανότητα θα πάρει μια νέα μορφή στην επόμενη γενιά του.

Fiat 600e

Μπορεί μέχρι και τώρα η Fiat κρατά κλειστά τα χαρτιά της όσον αφορά τις τεχνικές περγαμηνές του επερχόμενου 600e, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η νέα πρόταση των Ιταλών θα μοιράζεται την πλατφόρμα που είδαμε να υιοθετεί το Jeep Avenger και άλλα παρόμοιας μεγέθους μοντέλα εντός του ομίλου Stellantis.

Με αυτό ως δεδομένο, το Fiat 600e θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα που θα παράγει περίπου 156 ίππους και 260 Nm. Πιθανότατα θα υιοθετηθεί ο ίδιος τύπος μπαταρίας, με χωρητικότητα 54 kWh, η οποία θα εξασφαλίζει μια αυτονομία με μία φόρτιση που θα φτάνει ή θα ξεπερνά τα 400 χλμ.

Fiat 600e_02

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Fiat 600e
  • Fiat 600e
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ