top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το νέο MINI Countryman John Cooper Works των 300 ίππων

Το νέο Countryman, το μεγαλύτερο με άλλα λόγια μοντέλο της οικογένειας MINI, έχει 300 ίππους στην έκδοση John Cooper Works, είναι τετρακίνητο και υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις σε μια ανανεωμένη εκ βαθέων συσκευασία.

Τα μοντέλα της MINI που συνοδεύονται από την ονομασία John Cooper Works ανέκαθεν φημίζονταν για τις επιδόσεις και τον σπορ χαρακτήρα τους. Και αυτό είναι κάτι που συνεχίζεται και με τη νέα γενιά του MINI Countryman, η οποία τροφοδοτείται στη συγκεκριμένη εκδοχή του από έναν 2λιτρο και 4κύλινδρο για την περίσταση κινητήρα βενζίνης με απόδοση 300 ίππων.

Σχεδιαστικά, το νέο MINI Countryman John Cooper Works διαθέτει μία στητή και μινιμαλιστική σιλουέτα με το σχετικό λογότυπο να έχει επανασχεδιαστεί με πιο μοντέρνες και καθαρές γραμμές στο κλασικό μαύρο, κόκκινο και λευκό χρώμα. Παράλληλα, το το αμάξωμα προτάσσει έναν… αξιόμαχο συντελεστή οπισθέλκουσας που φτάνει μόλις την τιμή 0,26, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

MINI Countryman John Cooper Works

MINI Countryman John Cooper Works: Με 2λιτρο κινητήρα

Ο κινητήρας του νέου MINI Countryman John Cooper Work είναι 2λιτρος και αποδίδει 300 ίππους και ροπή 400 Nm εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα. Τα βελτιστοποιημένα έμβολα, οι μπιέλες και οι βάσεις του κινητήρα συνεισφέρουν στην αυξημένη απόδοση της υπερτροφοδοτούμενης μονάδας, ενώ ένας προηγμένος υπερσυμπιεστής διπλής εισόδου παρέχει την πίεση πλήρωσης στον κινητήρα.

MINI Countryman John Cooper Works

Το σύστημα τετρακίνησης κατανέμει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς ενώ ένα σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης με δαγκάνες φρένων σε χρώμα Chili Red εξασφαλίζει ισχυρή και ακριβή επιβράδυνση. Την ίδια στιγμή, ο χαρακτηριστικός ήχος των κλαπέτων της εξάτμισης καθιστά το MINI Countryman John Cooper Works άμεσα αναγνωρίσιμο ως μοντέλο υψηλών επιδόσεων.

Η διάμετρος των ελαστικών, η οποία έχει αυξηθεί κατά 30 χλστ. -τώρα στα 710 χλστ.- και το αυξημένο πλάτος των ελαστικών που φτάνει τα 245 χλστ. έρχονται να αναβαθμίσουν την οδική συμπεριφορά συνδυαζόμενα με ζάντες 19 ή 20 ιντσών.

MINI Countryman John Cooper Works

MINI Countryman John Cooper Works: Με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης

Το νέο MINI Countryman John Cooper Works διαθέτει συνολικά 12 αισθητήρες υπερήχων και τέσσbρις κάμερες περιμετρικής θέασης που υποστηρίζουν τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και επιτρέπουν τη μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση Επιπέδου 2 στο προαιρετικό πακέτο Driving Assistant Professional. Το σύστημα υποβοήθησης μπορεί να ανιχνεύει τα κενά στην κυκλοφορία που είναι απαραίτητα για την αλλαγή λωρίδας καθώς το όχημα κατευθύνεται προς μια έξοδο και ρυθμίζει τη βέλτιστη ταχύτητα για την υποβοηθούμενη αλλαγή λωρίδας. Για πρώτη φορά, οι οδηγοί του MINI Countryman μπορούν να αφήσουν το τιμόνι σε διαδρομές που προσομοιώνουν συνθήκες κίνησης σε αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα, υπό την προϋπόθεση ότι συνεχίζουν να παρακολουθούν προσεκτικά την κυκλοφορία και είναι έτοιμοι να επέμβουν ανά πάσα στιγμή.

MINI Countryman John Cooper Works

Από εκεί και πέρα, στο εσωτερικό, η λιτή σχεδιαστική προσέγγιση του MINI John Cooper Works Countryman είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Ο χρωματικός συνδυασμός κόκκινου-μαύρου στο ταμπλό, κατά μήκος των πάνελ των θυρών και στα υψηλής ποιότητας σπορ καθίσματα JCW, είναι μια αναφορά στην αγωνιστική κληρονομιά της MINI, με το ταμπλό να κοσμείται από δίχρωμο ύφασμα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

MINI Countryman John Cooper Works

Από τους διακόπτες δύο θέσεων στη μπάρα διακοπτών MINI μπορεί κανείς να ελέγξει όλες τις λειτουργίες οδήγησης, ενώ η κεντρική οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης φιλοξενεί όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες. Εδώ, ο οδηγός μπορεί επίσης να επιλέξει τα νέα MINI Experience Modes και να ρυθμίσει την επιθυμητή ατμόσφαιρα μέσα στην καμπίνα χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα φόντα και ήχους. Το πρόγραμμα go-kart προσφέρει μια ιδιαίτερα σπορ οδηγική εμπειρία με τον ήχο του κινητήρα να φτάνει με εντυπωσιακή ένταση στην καμπίνα. Επίσης, ο προβολέας MINI στο πίσω μέρος της οθόνης OLED μπορεί να φωτίσει το ταμπλό με ατμοσφαιρικούς χρωματικούς συνδυασμούς και μοτίβα που αντιστοιχούν στο επιλεγμένο Experience Mode.

MINI Countryman John Cooper Works

Τέλος, το MINI John Cooper Works Countryman συνδυάζει μεταξύ άλλων την ευελιξία με την ευρυχωρία. Η πίσω σειρά καθισμάτων μπορεί να μετακινηθεί κατά τον διαμήκη άξονα σε μια διαδρομή μήκους έως και 13 εκατοστά. Με το πίσω κάθισμα αναδιπλωμένο, ακόμη και ογκώδη αντικείμενα μπορούν να μεταφερθούν άνετα στο χώρο αποσκευών, ο οποίος έχει χωρητικότητα από 460 έως 1.450 λίτρα.

MINI Countryman John Cooper Works

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • MINI Countryman John Cooper Works
  • MINI Countryman John Cooper Works
  • MINI Countryman John Cooper Works
  • MINI Countryman John Cooper Works
  • MINI Countryman John Cooper Works
  • MINI Countryman John Cooper Works
  • MINI Countryman John Cooper Works
  • MINI Countryman John Cooper Works
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ