top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο στον κόσμο – ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται

Το Hyper GT της κινεζικής Aion είναι ηλεκτρικό. Και συνάμα το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής, σύμφωνα με του δημιουργούς του.

Η Aion είναι μια κινεζική εταιρεία μέλος του GAC Group. Και το Hyper GT που παρουσιάστηκε στην Κίνα, το δεύτερο μοντέλο της γκάμας της μετά το Hyper SSR που αποκαλύφθηκε πέρσι το φθινόπωρο.

Το 4θυρο μοντέλο διεκδικεί δάφνες και πρωτεία στον τομέα της αεροδυναμικής προτάσσοντας έναν συντελεστή οπισθέλκουσας που περιορίζεται στην τιμή 0,19. Η οποία στα χαρτιά είναι κατά τι καλύτερη τόσο από την αντίστοιχη επίδοση της Mercedes EQS (Cd: 0,20) όσο και από εκείνη του Tesla Model S (Cd: 0,208).

Aion Hyper GT

Προς ώρας, η Aion δεν ανακοινώνει στοιχεία που αφορούν τις διαστάσεις του μοντέλου. Στιλιστικά, οι λείες επιφάνειες του αμαξώματος συνδυάζονται με καμπύλες γραμμές και επιμέρους στοιχεία, όπως οι χωνευτές χειρολαβές των θυρών που ανοίγουν προς τα πάνω, οι ενεργοί αεραγωγοί στο κάτω τμήμα του μπροστινού προφυλακτήρα και την ενεργή πίσω αεροτομή των 1.465 χλστ.

Aion Hyper GT

Κύριο χαρακτηριστικό της σχεδίασης είναι επίσης οι εμπρός πόρτες, που ανοίγουν προς τα πάνω, σε στιλ ψαλιδιού, σε μια γωνία 43 μοιρών.

Διαβάστε επίσης: Το πιο αεροδυναμικό SUV έρχεται από την Κίνα – και έχει αυτονομία 940 χλμ.

Aion Hyper GT

Το Aion Hyper GT βασίζεται σε μια πλατφόρμα με την ονομασία ΑΕΠ 3.0 ενώ την κίνηση παρέχει ένας ηλεκτροκινητήρας ο οποίος τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς παράγοντας 335 ίππους. Χωρίς να αποκαλύπτει στοιχεία για την μπαταρία, η Aion αναφέρει ότι το νέο της δημιούργημα είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 4 δλ. – στο μέλλον, παρούσα θα είναι και μια τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Aion Hyper GT

Από εκεί και πέρα, το Hyper GT φέρεται να διαθέτει υψηλές δυνατότητες και στον τομέα της αυτοματοποιημένης οδήγησης διαθέτοντας στο «σώμα» του 39 διαφορετικούς αισθητήρες και ραντάρ.

Το λανσάρισμά του αυτοκινήτου στην Κίνα είναι προγραμματισμένο για το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Aion Hyper GT

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Aion Hyper GT
  • Aion Hyper GT
  • Aion Hyper GT
  • Aion Hyper GT
  • Aion Hyper GT
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ