Επικαιρότητα Κόσμος

Αυτόνομα ρομπότ-φορτιστές από την VW (+video)

Η VW αντιστρέφει τα πράγματα και αντί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να φτάσουν στους φορτιστές, οι τελευταίοι έρχονται… αυτόνομα σε αυτά αναζωογονώντας με την απαραίτητη ενέργεια την μπαταρία του οχήματος, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Η VW επιχειρεί να βάλει τέλος στη διαδικασία αναζήτησης σταθερών σταθμών φόρτισης, καθώς ένα κινητό και αυτόνομο ρομπότ-φορτιστής θα αναλαμβάνει την αναζωογόνηση της μπαταρίας ενός ή περισσότερων EVs, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Η όλη διάταξη, που προς το παρόν βρίσκεται σε πρωτότυπη μορφή, αποτελείται από ένα αυτοκινούμενο ρομπότ καθώς και από συμπαγείς σε διαστάσεις συσκευές αποθήκευσης ενέργειας (τις οποίες ο Γερμανός κατασκευαστής αποκαλεί ως «βαγόνια μπαταρίας») με ενεργειακό περιεχόμενο της τάξης των 25 kWh το καθένα.

Σύμφωνα με την VW, το αυτοκινούμενο ρομπότ-φορτιστής καλείται από τον ιδιοκτήτη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέσω smartphone και της σχετικής εφαρμογής (ή εναλλακτικά μέσω επικοινωνίας V2X), φέροντας και συνδέοντας αυτόνομα τη συσκευή αποθήκευσης της ενέργειας στο όχημα. Με τα ενσωματωμένα ηλεκτρονικά συστήματα φόρτισης, το «Battery Wagon» θα παρέχει ταχύτητα φόρτισης με ρεύμα DC έως και 50 kW.

VW Autonomous EV Charger

Το ρομπότ-φορτιστής είναι εξοπλισμένο με κάμερες, λέιζερ και μια πλειάδα αισθητήρων. Ο συνδυασμός των τελευταίων όχι μόνο επιτρέπει στο ρομπότ να πραγματοποιεί πλήρως τη διαδικασία φόρτισης, αλλά και να κυκλοφορεί ελεύθερα σε υπόγειους ή υπέργειους χώρους στάθμευσης, να αναγνωρίζει πιθανά εμπόδια και να αντιδρά σε μια ποικιλία σεναρίων και συνθηκών. Συνολικά , η πρόταση της VW, σε συνδυασμό με τον συμπαγή σχεδιασμό του ρομπότ φόρτισης, έρχονται να συνθέσουν μια έξυπνη και βιώσιμη λύση για την αναζωογόνηση της μπαταρίας ενός EV σε όλους τους ιδιωτικούς ή δημόσιους χώρους στάθμευσης οχημάτων που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές φόρτισης.

«Το κινητό ρομπότ φόρτισης θα φέρει την επανάσταση όσον αφορά τη φόρτιση σε διαφορετικές εγκαταστάσεις χώρων στάθμευσης, όπως εκείνες σε πολυκατοικίες, αλλά και σε υπόγειους χώρους, καθώς η υποδομή έρχεται στο αυτοκίνητο και όχι το αντίστροφο. Με αυτή τη λύση μετατρέπουμε  σχεδόν κάθε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων σε σταθμό φόρτισης, χωρίς περίπλοκες υποδομές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Mark Möller, επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης της Volkswagen Group Components.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο:

 

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου