Επικαιρότητα Κόσμος

Αύξηση τζίρου για τη Liqui Moly το 2019

Η Liqui Moly που εξειδικεύεται στα λάδια και τα πρόσθετα έκλεισε το 2019 με τζίρο ρεκόρ ύψους 569 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος αντιπροσωπεύει μια αύξηση 4% σε σχέση με πέρυσι.

«Αυτό δείχνει ότι ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες μπορούμε να είμαστε επιτυχημένοι», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ernst Prost αναφερόμενος στα προβλήματα λογισμικού πριν από έναν χρόνο. Στο γεγονός αυτό συνέβαλε και η ανάπτυξη που σημειώθηκε στην Ελλάδα, όπου η Liqui Moly αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 15%. Παλιότερα, η Liqui Moly είχε προχωρήσει στη χρήση ενός νέου λογισμικού για τη διαχείριση των προμηθειών, της παραγωγής και των πωλήσεων. Αντίθετα από τις προβλέψεις, αυτή η αλλαγή έγινε κάθε άλλο παρά ομαλά. Το αποτέλεσμα ήταν μαζικές δυσκολίες στις παραδόσεις. Η αλλαγή λογισμικού, μπέρδεψε σημαντικά τα νούμερα για τους πρώτους μήνες, όμως η επιχείρηση αντιμετώπισε βήμα προς βήμα τα προβλήματα. Στη συνέχεια, σημείωνε κάθε μήνα και ένα νέο ρεκόρ τζίρου. Έτσι, κατάφερε να ξανακερδίσει ως έναν βαθμό το χαμένο έδαφος. Στο τέλος του έτους, αντί για ζημία, στα βιβλία καταγράφηκε αύξηση του τζίρου της τάξης του 4% με 569 εκατομμύρια ευρώ, ένα νέο ρεκόρ τζίρου.

Ως εκ τούτου, η Liqui Moly διπλασίασε τον τζίρο της μέσα στην τελευταία δεκαετία. Σε αυτήν την επιτυχία συνέβαλε επίσης η ανάπτυξη στην Ελλάδα. Εκεί, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε το 2019 κατά 15%. Έτσι, η Liqui Moly συνεχίζει να γράφει τη μακρόχρονη ιστορία επιτυχίας της στην Ελλάδα, όπου η επιχείρηση συνέχισε να αναπτύσσεται σταθερά ακόμη και μέσα στην οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τις προσδοκίες, η Liqui Moly σημείωσε σημαντικότερη ανάπτυξη στις εξαγωγές σε σχέση με την πατρίδα της τη Γερμανία, όπου η επωνυμία έχει καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες. Οι σημαντικότερες αγορές είναι η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Κίνα. Η εταιρεία παρασκευάζει τα λάδια και τα πρόσθετά της αποκλειστικά στη Γερμανία, για να διασφαλίζει το ίδιο, σταθερά υψηλό επίπεδο ποιότητας σε παγκόσμια κλίμακα. Δελτίο Τύπου

 

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου