top icon
Κόσμος

Bentley: Με 5 νέα ηλεκτρικά μοντέλα από το 2025

Η Bentley έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τη στρατηγική «Beyond100», με την οποία η βρετανική εταιρεία φιλοδοξεί να καταστεί κατασκευαστής αναφοράς στην αειφορία και τη βιώσιμη πολυτελή κινητικότητα.

Κλειδί για το φιλόδοξο πρόγραμμα θα είναι το σχέδιο Five-in-Five, με την Bentley να δεσμεύεται να λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο κάθε χρόνο, από το 2025. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ποσό περίπου 2,5 δις λιρών θα επενδυθεί για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής, με το εργοστάσιο στην ιστορική έδρα της μάρκας, στο Crew, να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Bentley

Το Crewe προβλέπεται να εξελιχθεί σε ένα Dream Factory, εργοστάσιο-πρότυπο, ευέλικτο, αποδοτικό, με πλήρως ψηφιακό χαρακτήρα και μηδενική περιβαλλοντική επίπτωση. Το εργοστάσιο στο Crewe έχει ήδη δεχθεί σημαντικές επενδύσεις και τροποποιήσεις, όντας μια κορυφαία στον κλάδο πιστοποιημένη εγκατάσταση με τη μάρκα να επιτυγχάνει παραγωγή ουδέτερη ως προς τον άνθρακα ήδη από το 2019. Εκεί, η Bentley στοχεύει μέχρι το 2030 να έχει μειώσει στο απόλυτο ελάχιστο την κατανάλωση νερού, τα στερεά απόβλητα και άλλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις για κάθε όχημα που θα κατασκευάζει.

Bentley

Οι νέες επενδύσεις θα επεκτείνουν την ουδετερότητα του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Bentley σε όλα τα προϊόντα και σε μη εργοστασιακές εργασίες. Μεταξύ των πρωτοβουλιών θα είναι η επέκταση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Crewe, με στόχο την αύξηση του αριθμού των εγκατεστημένων ηλιακών συλλεκτών από 30.000 σε 40.000, τα επόμενα δύο χρόνια. Επιπλέον, η Bentley διερευνά τη χρήση βιοκαυσίμων σε αυτοκίνητα του στόλου της, συμπεριλαμβανομένης της εμβληματικής συλλογής Heritage Collection της εταιρείας. Όλοι οι συνεργάτες της Bentley, τόσο οι άμεσοι και οι προμηθευτές όσο και το παγκόσμιο δίκτυο καταστημάτων λιανικής, ενθαρρύνονται επίσης να υποστηρίξουν τον συγκεκριμένο περιβαλλοντικό στόχο της εταιρείας.

Bentley

Στη γκάμα μοντέλων της Bentley, η πολυτελής εταιρεία ήδη πρωτοστατεί στον τομέα των πολυτελών υβριδικών αυτοκινήτων και θα εδραιώσει περαιτέρω αυτή τη θέση με την κυκλοφορία της Flying Spur PHEV το 2022, καθώς και πέντε πρόσθετων εκδόσεων, που θα προστεθούν στην Bentayga PHEV. Ήδη για το τρέχον έτος, περισσότερο από το 20% των πωλήσεων της Bentley θα αντιπροσωπεύουν οι υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων της εταιρείας.

Bentley

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ