top icon
Κόσμος

Αποκάλυψη για την BMW Σειρά 4 Gran Coupé

Η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé έρχεται να συνεχίσει την ήδη υπάρχουσα επιτυχία του μοντέλου, με state of the art τεχνολογικές λύσεις σε κάθε επίπεδο, ήπια υβριδικό σύστημα 48V και έκδοση υψηλών επιδόσεων M.

Με τη δεύτερη γενιά της BMW Σειρά 4 Gran Coupé, η γερμανική μάρκα θέλει να βελτιώσει περαιτέρω, ένα ήδη επιτυχημένο αυτοκίνητο. Η νέα γενιά του τετράθυρου coupé, διαθέτει στοιχεία από τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της BMW, τεχνολογικά συστήματα τελευταίας γενιάς, ενώ εφοδιάζεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της BMW, “εκτός από την οδηγική απόλαυση και τη σπορ κομψότητα, η σύγχρονη λειτουργικότητα βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του πολυτελούς gran coupé της μεσαίας κατηγορίας”.

Με βάση όσα αποκαλύπτει η BMW, στη γκάμα θα υπάρχει μαζί με τέσσερις ακόμη εκδόσεις και εκδοχή υψηλών επιδόσεων, με τη φροντίδα της BMW M GmbH.

BMW Σειρά 4 Gran Coupé 09

BMW Σειρά 4 Gran Coupé: Εξωτερική εμφάνιση

Η δεύτερη γενιά BMW Σειράς 4 Gran Coupé είναι μεγαλύτερη από την προκάτοχό της σε κάθε επίπεδο. Το μήκος (4.783 χλστ.) έχει αυξηθεί κατά 143 χλστ., ενώ πλάτος (1.852 χλστ.) και ύψος (1.442 χλστ.) έχουν αυξηθεί κατά 27 και 53 χλστ. αντίστοιχα.

Ακόμη, μεγαλύτερα είναι τα μετατρόχια εμπρός (1.595 χλστ, +50) και πίσω (1.623 χλστ., +29), καθώς και το μεταξόνιο των 2.856 χλστ., που είναι κατά 46 χλστ. μεγαλύτερο από του προηγούμενου μοντέλου και κατά 5 χλστ. μεγαλύτερο, από εκείνο της BMW Σειράς 3 Sedan.

BMW Σειρά 4 Gran Coupé 07

Σχεδιαστικά, η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé ξεχωρίζει για τις επιφάνειες με τρισδιάστατη δομή και τις τολμηρές επιφάνειες. Η γνωστή μάσκα σε διάταξη νεφρών, σήμα κατατεθέν των μοντέλων της BMW, πόρτες με παράθυρα χωρίς πλαίσιο ή λαβές που δεν προεξέχουν και η γραμμή οροφής που καταλήγει στην αεροτομή της πίσω πόρτας, διαμορφώνουν τη συνολική εικόνα του τετράθυρου γερμανικού coupé.

Το αμάξωμα είναι χαμηλωμένο, αναμενόμενα για τέτοιο αυτοκίνητο, ενώ η πίσω ποδιά διαθέτει κάθετες αεροδυναμικές ακμές.

Ακόμη, τελευταίας γενιάς είναι και τα φωτιστικά σώματα (full-LED εμπρός και πίσω), ενώ προαιρετικά θα προσφέρονται και τα Adaptive LED Headlights με BMW Laserlight που περιλαμβάνει την αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας BMW Selective Beam.

BMW Σειρά 4 Gran Coupé 012

Στο εσωτερικό της νέας BMW Σειρά 4 Gran Coupé

Η κεντρική κονσόλα της BMW Σειρά 4 Gran Coupé έχει τοποθετηθεί ψηλά, ενώ κατά το σχεδιασμό του χώρου από τον πίνακα οργάνων μέχρι τις επενδύσεις των θυρών, έχουν υιοθετηθεί ρέουσες, όπως τις χαρακτηρίζει η BMW, επιφάνειες.

Στην κεντρική κονσόλα ξεχωρίζουν το κουμπί Start&Stop, τα κουμπιά για τη μονάδα Driving Experience Control, το ηλεκτρομηχανικό χειρόφρενο και ο ειδικός για το εν λόγω μοντέλο, επιλογέας.

BMW Σειρά 4 Gran Coupé M 010

Τα σπορ καθίσματα και το σπορ δερμάτινο τιμόνι, ενδεικτικά του ύφους της BMW Σειράς 4 Gran Coupé, προσφέρονται στον βασικό εξοπλισμό.

Στοιχεία όπως θέρμανση και εξαερισμός καθισμάτων, δερμάτινες επενδύσεις Vernasca και BMW Individual, καλύμματα από δερματίνη Sensatec ή δέρμα για το ταμπλό, το M Sport package Pro, μια μεγάλη κρυστάλλινη συρόμενη / ανακλινόμενη ηλιοροφή, κρυφός φωτισμός και το Ηχοσύστημα Harman Kardon Surround, προσθέτουν αίσθηση πολυτέλειας.

Σημειωτέον, πως στα πίσω καθίσματα υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης τριών παιδικών καθισμάτων.

BMW Σειρά 4 Gran Coupé 03

BMW Σειρά 4 Gran Coupé: Συνδεσιμότητα και συστήματα υποστήριξης οδηγού

Όσον αφορά στη συνδεσιμότητα, η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé εφοδιάζεται με το εξελιγμένο λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 7. Στο πλαίσιο του iDrive, διατίθεται έγχρωμη οθόνη 5,1” στον πίνακα οργάνων και κεντρική οθόνη 8,8” (προαιρετικά διατίθενται οθόνη πίνακα οργάνων 12,3” και οθόνη ελέγχου 10,25”).

Από εκεί και έπειτα, υπάρχει δυνατότητα χρήσης φωνητικού ελέγχου, ή προαιρετικά συστήματος χειρονομιών (gesture control). Ακόμη, προσφέρεται πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως BMW Intelligent Personal Assistant, BMW Digital Key, Connected Music και Remote Software Upgrades.

BMW Σειρά 4 Gran Coupé M 07

Επιπλέον, το γερμανικό αυτοκίνητο διαθέτει και σύστημα πλοήγησης που βασίζεται σε cloud. Φυσικά, η ενσωμάτωση smartphone με λογισμικό Apple Car Play ή Android Auto είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Περνώντας στα τεχνολογικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού, η BMW δηλώνει πως το νέο της coupé, διαθέτει περίπου 40 τέτοιες λειτουργίες, στο βασικό εξοπλισμό ή προαιρετικά.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν τα Active Cruise Control με αυτόματο Speed Limit Assist και Steering & Lane Control Assistant.

Από τη βασική έκδοση, είναι διαθέσιμη η προειδοποίηση επικείμενης εμπρόσθιας σύγκρουσης καθώς και τα Speed Limit Info, Lane Departure Warning, Park Distance Control, Reversing Assist Camera και Parking Assistant με Reversing Assistant.

BMW Σειρά 4 Gran Coupé M 013

Κινητήρες και (αυτόματο) κιβώτιο για την BMW Σειρά 4 Gran Coupé

Στη γκάμα των κινητήρων της νέας BMW Σειράς 4 Gran Coupé, εντάσσονται βενζινοκινητήρες, πετρελαιοκινητήρες και ήπια υβριδικό σύστημα.

Η BMW 420i Gran Coupé διαθέτει 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 2 λίτρων και ισχύος 184 ίππων (συνδυασμένη κατανάλωση: 7,3-6,6 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπή CO2: 166–150 γρ. CO2/χλμ. ). Η αντίστοιχη έκδοση πετρελαίου (BMW 420d Gran Coupé) διαθέτει 4κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα, που αποδίδει 190 ίππους (συνδυασμένη κατανάλωση: 5,4-4,8 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπή 141-126 γρ.CO2/χλμ.). Η πετρελαιοκίνητη έκδοση διατίθεται και σε xDrive (τετρακίνηση).

BMW Σειρά 4 Gran Coupé 010

Η BMW 430i Gran Coupé θα εφοδιάζει για πρώτη φορά με νέο 2λιτρο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα ισχύος 245 ίππων, η πολλαπλή εξαγωγής του οποίου έχει ενσωματθεί στην κυλινδροκεφαλή, για μειωμένη εκπομπής ρύπων (συνδυασμένη κατανάλωση 7,6-6,8 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπή 193-181 γρ.CO2/χλμ.).

Στην κορυφή της γκάμας, βρίσκεται η τετρακίνηση BMW M440i xDrive Gran Coupé, με 6κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 3λίτρων, που αποδίδει 374 ίππους (κατανάλωση 8,5-8 λίτρα/100 χλμ., εκπλομπές 193-181 γρ.CO2/χλμ.).

Η BMW M440i xDrive Gran Coupé και οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, διαθέτουν και ήπια υβριδική τεχνολογία. Μια μίζα-γεννήτρια 48V, προσφέρει στον κινητήρα επιπλέον ισχύ 8 kW (11 ίπποι) κατά την επιτάχυνση, χάρη σε ενέργεια που έχει αποθηκευθεί κατά την πέδηση, σε μπαταρία.

Σε κάθε περίπτωση, το κιβώτιο που χρησιμοποιείται είναι αυτόματο Steptronic 8 σχέσεων, ενώ προαιρετικά προσφέρεται και το Steptronic Sport, για πιο γρήγορες αλλαγές σχέσεων και λειτουργία Sprint (στο βασικό εξοπλισμό για την M440i xDrive Gran Coupé).

BMW Σειρά 4 Gran Coupé 01

BMW Σειρά 4 Gran Coupé: Πλαίσιο και αναρτήσεις

Το χαμηλό κέντρο βάρους και η κατανομή σχεδόν 50:50, αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία της ισορροπίας του τετράθυρου γερμανικού coupe.

Στο εμπρός και πίσω τμήμα έχουν υπάρξει ειδικές ενισχύσεις, για βέλτιστη οδική συμπεριφορά.

Για επίτευξη της καλύτερης δυνατής αεροδυναμικής απόδοσης, η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé διαθέτει ενεργό σύστημα ελέγχου γρίλιας στους αεραγωγούς και air curtains.

Ενδεικτικά, αναφέρεται πως η 420d Gran Coupé, έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26 (Cd).

BMW Σειρά 4 Gran Coupé M 05

Σε επίπεδο ανάρτησης, ο εμπρός άξονας δύο συνδέσμων με γόνατα ελατηρίων και ο πίσω άξονας πέντε συνδέσμων, έχουν ειδικό σχεδιασμό για μείωση βάρους και αύξηση ακαμψίας.

Η απόσβεση των αμορτισέρ ρυθμίζεται διαρκώς, ανάλογα με την αντίστοιχη διαδρομή των ελατηρίων, συνδυασμός ενεργιών που βελτιώνει τις επιδόσεις και την άνεση.

Η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 17”.

BMW Σειρά 4 Gran Coupé 08

Η βασική έκδοση της νέας BMW M440i xDrive Gran Coupé, εφοδιάζεται με ζάντες 18” και διαφορικό M Sport με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, πλήρως μεταβλητή εμπλοκή πίσω.

Η BMW Σειρά 4 Gran Coupé θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο και θα πρέρχεται από την ίδια γραμμή παραγωγής με την ηλεκτρική BMW i4 και τις BMW Σειρά 3 Sedan και Touring.

Το λανσάρισμα της νέας γενιάς, προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Νοέμβριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • BMW Group
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé M 016
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé M 015
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé M 014
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé M 013
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé M 012
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé M 011
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé M 010
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé M 09
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé M 08
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé M 07
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé M 06
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé M 05
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé M 04
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé M 03
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé M 02
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé 01
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé 011
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé 010
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé 09
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé 07
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé 08
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé 06
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé 013
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé 012
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé 05
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé 04
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé 03
  • BMW Σειρά 4 Gran Coupé 02
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ