top icon
Κόσμος

Τελικές «ετοιμασίες» για την BMW XM των 650 ίππων

Η πρώτη plug-in υβριδική BMW M και το πρώτο ανεξάρτητο μοντέλο στην ιστορία της μετά την Μ1 φέρει την ονομασία XM και πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης πριν την επίσημη πρεμιέρα της στα τέλη του 2022.

Η BMW XM είναι σίγουρα ένα μοντέλο ορόσημο για τη γερμανική εταιρεία. Πολλώ δε μάλλον, για το σπορτίφ παρακλάδι της, την BMW M, που φέτος γιορτάζει μισό αιώνα ζωής. Κι αυτό γιατί αποτελεί το πρώτο ανεξάρτητο μοντέλο της γκάμας που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά από το τμήμα υψηλών επιδόσεων της Βαυαρικής εταιρείας, μετά φυσικά την Μ1 η οποία κατασκευάστηκε σε μόλις 453 αντίτυπα από το 1978 έως και το 1981.

Τη νέα BMW XM την είδαμε τον περασμένο Νοέμβριο ως πρωτότυπο μοντέλο και πλέον το θηριώδες SUV με την plug-in υβριδική μονάδα κίνησης «προετοιμάζεται» προκειμένου να μπει στην παραγωγή στα τέλη του 2022, πριν την επίσημη πρεμιέρα του λίγους μήνες πριν.

BMW XM

Ως εκ τούτου, η νέα BMW αναμένεται να πλαισιώσει τη γκάμα των μοντέλων M δίπλα στις i4 M50 και iX M50 και iX M60 από τις αρχές του 2023 και μετά.

Σύμφωνα με την BMW, στη νέα XM ένας νέος βενζινοκινητήρας με 8 κυλίνδρους σε διάταξη V και χωρητικότητα 4,4 λίτρων, σε συνδυασμό με μία ηλεκτρική μονάδα κίνησης που θα είναι ενσωματωμένη στο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, αποδίδουν συνολική ισχύ 480 KW, δηλαδή 650 ίππους. Η συνδυασμένη δε ροπή ανέρχεται στα 800 Nm. Με πλήρη έλεγχο σε όλες τις περιπτώσεις, η ισχύς μεταφέρεται αποτελεσματικά στο δρόμο, μέσω του πρώτου συστήματος τετρακίνησης M xDrive που έχει εξελιχθεί ειδικά για υβριδικά μοντέλα, το οποίο είναι εξαιρετικά άμεσο σε απόκριση, όπως επικαλούνται σήμερα οι δημιουργοί του.

BMW XM

Η BMW αναφέρει σήμερα ότι η νέα XM θα εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία που θα ανέρχεται σε περίπου 80 χλμ. σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, με αποτέλεσμα να μπορεί να οδηγείται όχι μόνο σε κατοικημένες περιοχές, αλλά και σε μεγαλύτερες αποστάσεις, ταξιδεύοντας σχεδόν αθόρυβα και με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η χωρητικότητα της μπαταρίας ιόντων λιθίου θα έχει χωρητικότητα που θα κυμαίνεται κοντά στις 25 kWh.

BMW XM

Από εκεί και πέρα, το ηλεκτροκίνητο SUV της BMW M θα εξασφαλίζει ιδανική κατανομή βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες (50/50) διαθέτοντας συγχρόνως στην τεχνολογική της φαρέτρα μια ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση (Adaptive M Professional) καθώς και ένα ηλεκτρομηχανικό σύστημα σταθεροποίησης των κλίσεων του αμαξώματος με τεχνολογία 48-volt. Το Integral Active Steering θα αποτελεί επίσης μέρος του στάνταρ εξοπλισμού του μοντέλου της BMW M για πρώτη φορά, σε συνδυασμό με ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών, προάγοντας την ευελιξία και τη δυναμική συμπεριφορά στις στροφές, καθώς και την ευστάθεια κατά την αλλαγή λωρίδων.

Η νέα BMW XM, η οποία πλαισιώνει τις επετειακές δραστηριότητες για τα 50ά γενέθλια της BMW M GmbH, θα ξεκινήσει να παράγεται από τον Δεκέμβριο του 2022, στο αμερικανικό εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg.

BMW XM

«Με το ντεμπούτο της BMW XM στο τέλος της επετειακής χρονιάς μας, κοιτάμε το μέλλον, όπου η BMW M θα συνεχίσει, αποστασιοποιημένη από τα συμβατικά, να υπερβαίνει τα όρια. Η ηλεκτροκίνηση μας προσφέρει νέες ευκαιρίες να αναδείξουμε την αδιαμφισβήτητη αίσθηση M, με ένα συναρπαστικό τρόπο και να τη μεταφέρουμε στο δρόμο. Ανεξάρτητα από την τεχνολογία μετάδοσης κίνησης που χρησιμοποιούν, τα μοντέλα υψηλών και πολύ υψηλών επιδόσεων θα συνεχίσουν να κατέχουν ένα μοναδικό και αυθεντικό χαρακτήρα Μ στο μέλλον», δήλωσε ο Franciscus van Meel, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW M GmbH.

BMW XM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • BMW XM
  • BMW XM
  • BMW XM
  • BMW XM
  • BMW XM
  • BMW XM
  • BMW XM
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ