top icon
Κόσμος

Χρυσό βραβείο σχεδιασμού για το Kia EV9

Χρυσό βραβείο σχεδιασμού για το Kia EV9 και πέντε νίκες για την Kia στα «iF Design Awards» του 2024.

Η Kia σημείωσε αξιοσημείωτη επιτυχία στα βραβεία «iF Design Awards» 2024, στα οποία αναγνωρίστηκαν πέντε ξεχωριστά στοιχεία των πρόσφατων προγραμμάτων της εταιρείας από την επιτροπή ειδικών κριτών του διάσημου forum σχεδιασμού. Το Kia EV9 πρόσθεσε στη συλλογή του ακόμη ένα χρυσό βραβείο. Αξιοποιώντας τη δημιουργική ένταση που δημιουργείται από τις αποκλίνουσες αξίες της φύσης και του νεωτερισμού για να επιφέρει ένα αρμονικό σύνολο, το Opposites United παρέχει στους σχεδιαστές της Kia ένα πλαίσιο μέσω του οποίου συνδυάζουν ένα μοναδικό συνδυασμό κομψών, γλυπτικών σχημάτων και σίγουρης, διεκδικητικής γεωμετρίας, προσφέροντας ένα εντυπωσιακά σύγχρονο αλλά χαριτωμένα γαλήνιο τελικό προϊόν.

Το εξωτερικό του EV9 αποπνέει αυτοπεποίθηση, διαύγεια και ηρεμία με την όρθια στάση, τις καθαρές γραμμές και τις επίπεδες επιφάνειές του. Το χαρακτηριστικό Digital Tiger Face επιδεικνύει μια οραματική και φουτουριστική εμφάνιση, που τονίζεται από το Digital Pattern Lighting Grille και τους κάθετους προβολείς. Το εσωτερικό, που χαρακτηρίζεται από επίπεδο δάπεδο και μακρύ μεταξόνιο, εκμεταλλεύεται την πλατφόρμα E-GMP για εξαιρετική ευρυχωρία, ενώ τα καθίσματα και η κεντρική κονσόλα έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν μια εκλεπτυσμένη αίσθηση και να μεγιστοποιούν περαιτέρω την αίσθηση του χώρου.

Kia EV9

Επιπλέον, η καμπίνα του EV9 έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τη «στρατηγική βιώσιμης σχεδίασης τριών σταδίων» της Kia. Με την εφαρμογή της νέα στρατηγικής ενσαρκώνεται η δέσμευση της μάρκας για βιωσιμότητα, στοχεύοντας στην εξασφάλιση της σταδιακής μείωσης του φυσικού δέρματος με την εισαγωγή 10 βιολογικών στοιχείων και την προώθηση της έρευνας για την ανάπτυξη φυσικών υλικών.

Συνδυαστικά με την εξωτερική σχεδίαση του EV9, το σύστημα ψυχαγωγίας «Ki» του SUV διαθέτει γραφικό στυλ που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες του OppositesUnited και συμπληρώνει τη σχεδίαση του οχήματος, χρησιμοποιώντας φιλικά προς τα μάτια, αναγνωρίσιμα χρώματα για να ολοκληρώσει μια μοναδική και σύγχρονη εμπειρία της μάρκας. Ως νικητής στην κατηγορία productinterfaces, το Ki βασίζεται στη βασική οπτική γωνία μιας λοξής γραμμής, που αντιπροσωπεύει ανοδικές τάσεις και εφαρμόζεται σε όλα τα στοιχεία του infotainment, από εικονίδια, γραμματοσειρές και το σύνολο των οργάνων.

Αυτή η διαγώνια γραμμή προάγει μια ξεχωριστή και ενιαία εμφάνιση, διατηρώντας παράλληλα τη σαφήνεια και τη λειτουργικότητα. Σχεδιασμένη για να κάνει τα νέα χαρακτηριστικά, όπως η φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος πιο διαισθητικά και ευανάγνωστα, η βελτιστοποιημένη για την οθόνη διαμόρφωση διεπαφής χρήστη διευκολύνει τους χρήστες να αναγνωρίζουν τις μεταβάσεις σήματος και να προσαρμόζουν τις πληροφορίες φόρτισης και εκφόρτισης.
Εκτός από τις επιτυχίες του EV9, η Kia διακρίθηκε και σε άλλους τομείς από τους κριτές του iF στις κατηγορίες: communications, tradefairboothdesign και interactive media experience. Όλες οι βραβευμένες συμμετοχές παρουσιάζονται στο www.ifdesign.com και δημοσιεύονται στο iFDesignApp.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ