top icon
Κόσμος

Αποκάλυψη για τo Concept Mercedes-Maybach EQS

Ένα ακόμα ηλεκτρικό πρωτότυπο από την Mercedes, αυτή τη φορά με την υπογραφή της Maybach και σημείο αναφοράς την επερχόμενη SUV έκδοση της αμιγώς ηλεκτροκίνητης EQS. O λόγος για τη νέα Concept Mercedes-Maybach EQS.

Η Mercedes έδωσε το στίγμα της για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα μελλοντικά και premium SUV της μεγάλης κατηγορίας που θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας παρουσιάζοντας στα πλαίσια της Έκθεσης Μονάχου ένα ακόμα πρωτότυπο: την Concept Mercedes-Maybach EQS.

Για την περίσταση, πρόκειται για την παραλλαγή της επερχόμενης EQS SUV της Mercedes, που για την περίσταση φέρει τη «φροντίδα» και τα σήματα της Maybach, του πολυτελούς με άλλα λόγια παρακλαδιού της Γερμανικής εταιρείας από την Στουτγάρδη.

Concept Mercedes-Maybach EQS

Σχεδιαστικά, οι αναφορές στο «σώμα» της Concept Mercedes-Maybach EQS που παραπέμπουν στην Maybach είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς – όπως η χαρακτηριστική διχρωμία στις εξωτερικές επιφάνειες αλλά και η διθέσια διαμόρφωση στα πίσω καθίσματα, στο εσωτερικό.

«Το Concept EQS αντιπροσωπεύει τη μετατροπή της Mercedes-Maybach από μια πολυτελή μάρκα σε πιο προοδευτική μάρκα με ηλεκτρικό μέλλον», δήλωσε ο Philipp Schiemer, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη Maybach και το τμήμα επιδόσεων AMG της Mercedes.

Και συμπλήρωσε: «Οι πελάτες σε βασικές αγορές όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ και η Γερμανία γίνονται νεότεροι – και μαζί με αυτό, ο ορισμός της πολυτέλειας για αυτούς αλλάζει επίσης».

Concept Mercedes-Maybach EQS

Το Concept Mercedes-Maybach EQS βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MB.EA της Mercedes η οποία είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα. Ωστόσο, λεπτομέρειες για το σύστημα κίνησης του πρωτοτύπου δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Μολαταύτα, όλα δείχνουν ότι η έκδοση παραγωγής θα παίρνει κίνηση από ένα ζεύγος ηλεκτρικών μονάδων που θα αποδίδουν συνδυαστικά περί τους 650 ίππους.

Concept Mercedes-Maybach EQS

Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, η αυτονομία που θα εξασφαλίζει η έκδοση παραγωγής του Concept Mercedes-Maybach EQS θα φτάνει τα 600 χλμ., τιμή που θα συνοδεύει και την EQS SUV που θα παρουσιαστεί το 2022.

Από εκεί και πέρα, το εσωτερικό του Concept Mercedes-Maybach EQS υπόσχεται έναν lounge χαρακτήρα και στοιχεία που είναι ικανά να προσφέρουν first-class ταξίδια. Και εδώ, όπως και στις EQE και EQS, σημείο αναφοράς είναι η ευμεγέθης οθόνη του συστήματος MBUX Hyperscreen.

Concept Mercedes-Maybach EQS

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Concept Mercedes-Maybach EQS
  • Concept Mercedes-Maybach EQS
  • Concept Mercedes-Maybach EQS
  • Concept Mercedes-Maybach EQS
  • Concept Mercedes-Maybach EQS
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ