top icon
Επικαιρότητα

Daimler: Επένδυση 1,5 δις ευρώ στην Κίνα σε συνεργασία με την BAIC

Στον απόηχο της αγοράς μετοχών της γερμανικής εταιρείας αξίας 9 δις δολαρίων από την Geely, η κινεζική επίσης BAIC και η Daimler ανακοίνωσαν ότι θα επενδύσουν από κοινού 1,5 δις ευρώ σε μια νέα μονάδα παραγωγής οχημάτων στην Κίνα στην οποία θα «γεννιούνται» μοντέλα της Mercedes.

Στη σχετική δήλωση που διανεμήθηκε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κόνγκ, η BAIC επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «στο νέο εργοστάσιο θα κατασκευάζονται διάφορα μοντέλα της MercedesBenz συμπεριλαμβανομένων και ηλεκτρικών οχημάτων νέα γενιάς».  

Οι υφιστάμενες συνέργειες των Daimler και BAIC στην Κίνα βρίσκονται αυτή τη στιγμή κάτω από την ομπρέλα της κοινοπραξίας Beijing Benz Automotive Co. Ltd (BBAC).

Για την Mercedes-Benz, η αγορά της Κίνας είναι… ποσοτικά η Νο1 στο σύνολο της υφηλίου. Πέρσι μόνο, η τοπική παραγωγή οχημάτων ανήλθε στις 430.000 μονάδες. Ανάμεσα στα μοντέλα που ήδη κατασκευάζονται στην Κίνα για λογαριασμό του αστεριού της Στουτγάρδης είναι οι C-Class, Ε-Class, GLA και GLC.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση-εξέλιξη έρχεται στο φως λίγα μόλις 24ώρα μετά τη γνωστοποίηση ότι η Geely είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της Daimler αποκτώντας μετοχές που αντιστοιχούν στο 9,7% του μετοχικού της σχήματος.

Για το εν λόγω θέμα, εκπρόσωπος της Καγκελαρίας δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters τα εξής:

«Είναι μια εταιρική απόφαση. Λόγω του χαρακτήρα της επένδυσης, δεν θα χρειαστεί να προβούμε σε ενέργειες»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ