top icon
Επικαιρότητα

Δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο από την Volvo

Η Volvo θα παρουσιάσει ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο τον προσεχή Μάρτιο, όπως αποκάλυψε ο CEO της εταιρείας σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Volvo επιθυμεί να συνεχίσει να επεκτείνει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της. Με το νέο XC40 Recharge να βρίσκεται κυριολεκτικά προ των πυλών, η σουηδική εταιρεία έχει στο μανίκι της ένα ακόμα EV, το οποίο θα αποκαλυφθεί στις 2 Μαρτίου του επόμενου έτους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Automotive News Europe, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Hakan Samuelsson δήλωσε το επερχόμενο ΕV θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα Compact Modular Architecture (CMA) που χρησιμοποιείται στο XC40 Recharge διαθέτοντας όμως ένα «πιο απλοποιημένο αμάξωμα».

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα της Volvo χρησιμοποιείται επίσης και στο Polestar 2.

Polestar 2

«Θα σας κρατήσουμε για λίγο στο σκοτάδι μέχρι να δείξουμε το αυτοκίνητο, αλλά σας υπόσχομαι ότι θα είναι ένα πολύ όμορφο αυτοκίνητο», δήλωσε ο Hakan Samuelsson στην Automotive News Europe.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volvo που θα αποκαλυφθεί σε δύο μήνες από σήμερα δεν θα είναι διάδοχος του V40, το οποίο σύντομα θα πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια, μιας και η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει το νέο της EV να τοποθετείται σε μία πιο premium (και ακριβότερη ως προς την τιμή) κατηγορία οχημάτων.

Θυμίζουμε ότι το ομόσταβλο XC40 Recharge εφοδιάζεται με μία μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία έχει αποθηκευτική δυναμική 78 kWh εξασφαλίζοντας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, αυτονομία με μία φόρτιση της τάξης των 400 χλμ. Την κίνηση στο πρώτο EV της Volvo παρέχουν δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα, που προσδίδουν χαρακτηριστικά τετρακίνησης, αποδίδοντας σε συνδυασμό 408 ίππους και ροπή 660 Νm.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ