Επικαιρότητα Κόσμος

Διάκριση για τα χειμερινά ελαστικά της Bridgestone

To Blizzak LM005 της Bridgestone αξιολογήθηκε ως το καλύτερο στην κατηγορία του σε δοκιμή χειμερινών ελαστικών από την ADAC 2020

Το κορυφαίο προϊόν της Bridgestone για την χειμερινή περίοδο, το Blizzak LM005, είναι ο νικητής της δοκιμής χειμερινών ελαστικών 2020 της ADAC. Σχεδιασμένο για να παρέχει στους οδηγούς εξαιρετικό έλεγχο και ασφάλεια σε δύσκολες συνθήκες, το Blizzak LM005 εντυπωσίασε σε όλες τις χειμερινές συνθήκες οδοστρώματος με την ισορροπημένη απόδοσή του σε στεγνό και χιονισμένο οδόστρωμα και τον χειρισμό στο βρεγμένο. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, οι εμπειρογνώμονες της ADAC, της μεγαλύτερης λέσχης αυτοκινήτου στην Ευρώπη, έδωσαν στο Blizzak LM005 μια συνολική βαθμολογία 2,0 - την καλύτερη βαθμολογία από όλα τα ελαστικά της δοκιμής – απονέμοντας του τον τίτλο του νικητή στην κατάταξη των 15 ελαστικών που συμμετείχαν στη δοκιμή.

Το ελαστικό κατασκευάζεται με την σύνθεση γόμας Nano Protech της Bridgestone, η οποία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πυρίτιο προκειμένου να κρατήσει το ελαστικό μαλακό στις χαμηλές θερμοκρασίες για μέγιστη έλξη και να βελτιστοποιήσει την απόδοσή του στο βρεγμένο και χιονισμένο οδόστρωμα. Έχει επίσης σχεδιαστεί με έναν μοναδικό σχεδιασμό πέλματος σε ζιγκ-ζαγκ για την ενίσχυση της απομάκρυνσης του νερού και τη βελτίωση της πρόσφυσης στο δρόμο. Η συνέργεια μεταξύ αυτών των χαρακτηριστικών έχει αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα, με το LM005 να γίνεται το πρώτο χειμερινό ελαστικό που επιτυγχάνει διαβάθμιση A στην Ευρωπαϊκή Ετικέτα, στην κατηγορία πρόσφυση στο βρεγμένο για το πλήρες διαστασιολόγιο του.

Με χαμηλή αντίσταση κύλισης και κατανάλωση καυσίμου, καθώς και χαμηλά επίπεδα θορύβου ελαστικών και οδοστρώματος, το Blizzak LM005 αποτελεί επίσης μια περισσότερο βιώσιμη επιλογή για τους πελάτες. Το ενεργειακά αποδοτικό ελαστικό όχι μόνο ωφελεί τον οδηγό όσον αφορά την χιλιομετρική απόσταση και την εξοικονόμηση κόστους, αλλά επίσης συμβάλλει στην απελευθέρωση λιγότερων εκπομπών αερίων. Αυτά τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά αναγνωρίστηκαν από την ADAC, η οποία απένειμε στο Blizzak LM005 εξαιρετικές βαθμολογίες για τη χαμηλή αντίσταση κύλισης και την κατανάλωση καυσίμου.

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του Blizzak LM005, η Bridgestone πραγματοποίησε έρευνα σε 20.000 οδηγούς σε όλη την Ευρώπη σχετικά με τις απαιτήσεις τους από ένα premium χειμερινό ελαστικό touring και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή χρήση. Τα ευρήματα ήταν ξεκάθαρα: περιμένουν ένα ελαστικό που να συνδυάζει άριστο έλεγχο στο βρεγμένο με στιβαρή απόδοση στο χιόνι και τον πάγο. Το Blizzak LM005 της Bridgestone πληροί όλες αυτές τις απαιτήσεις, με εξαιρετικό φρενάρισμα στο χιόνι και σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, και έχει ήδη κερδίσει πολλά βραβεία σε ανεξάρτητες δοκιμές το 2019.

Blizzak_LM005

To ελαστικό Blizzak LM005 της Bridgestone έλαβε μέρος στις δοκιμές της ADAC σε ένα VW Golf GTI σε διάσταση 205/55 R16, μία διάσταση, με πολλές εφαρμογές σε πολλά από τα πιο δημοφιλή μοντέλα αυτοκινήτων στην αγορά. Το Blizzak LM005 είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε 171 διαστάσεις για επιβατικά αυτοκίνητα και SUV / 4x4 με διάσταση ζάντας από 14 έως 22 ίντσες. Η τεχνολογία DriveGuard Run Flat της Bridgestone έχει ενσωματωθεί σε 24 διαστάσεις υψηλής ζήτησης (από 16 έως 18 ίντσες) του Blizzak LM005 για την αντιμετώπιση αιφνίδιας βλάβης του ελαστικού, επιτρέποντας στον οδηγό και το όχημά του να συνεχίσει να οδηγεί μέχρι και 80 χλμ με μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ/ώρα, σε περίπτωση διάτρησης.


Aναλυτικά αποτελέσματα της δοκιμής της ADAC https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/tests/reifen/winterreifen/205-55-r16/


 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου