Επικαιρότητα Κόσμος

Δικαστήριο του Τόκιο αποφασίζει να μην παραταθεί η κράτηση του Carlos Ghosn

Δικαστήριο του Τόκιο αποφάσισε να μην παρατείνει την κράτηση του Carlos Ghosn, κάτι που σημαίνει ότι πολύ σύντομα - ενδεχομένως και αύριο - ο πρώην Πρόεδρος της Nissan μπορεί να αφεθεί ελεύθερος.

Οι δικηγόροι του Carlos Ghosn δήλωσαν ότι σκοπεύουν να υποβάλουν αίτηση για καταβολή εγγύησης. Εφόσον το αίτημα εγκριθεί, ο πρώην Πρόεδρος της Nissan είναι πιθανό να αφεθεί ελεύθερος μέσα στις προσεχείς 24 ώρες. Αξίζει να σημειωθεί πως οι εισαγγελείς έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση σε ανώτερο δικαστήριο ή να απαγγείλουν στον Carlos Ghosn νέες κατηγορίες. Ωστόσο, μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει καταστεί σαφές αν οι εισαγγελικές αρχές της πόλης του Τόκιο θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης αποφυλάκισης του 64χρονου μάνατζερ. Ο Shin Kukimoto, αναπληρωτής εισαγγελέας στο Γραφείο του Εισαγγελέα του Επαρχιακού Γραφείου του Τόκιο, δήλωσε λακωνικά ότι το γραφείο του θα απαντήσει «κατάλληλα».

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να μην επεκτείνει την κράτηση του στενού συνεργάτη του Carlos Ghosn, Greg Kelly.

Θυμίζουμε πως οι δύο άνδρες κρατούνται στο Τόκιο από τις 19 Νοεμβρίου αρνούμενοι κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί οικονομικών παραπτωμάτων. Από τη μεριά του, ο Carlos Ghosn κατηγορείται για υποτίμηση του εισοδήματός του για μια πενταετή περίοδο από το 2010.

Το οξύμωρο στην ως άνω εξέλιξη είναι ότι η αποφυλάκιση μέσω χορήγησης χρηματικής εγγύησης σε υπόπτους που επιμένουν στην αθωότητά τους είναι ασυνήθιστο στην Ιαπωνία. Κάτι που σημαίνει ότι εξακολουθεί να είναι αβέβαιο αν είναι δυνατή η απελευθέρωση του Calros Ghosn και φυσικά και εκείνη που αφορά στον Greg Kelly._X.A.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου