top icon
Κόσμος

Οι μυστικές δοκιμές του Toyota Corolla Cross

Το Toyota Corolla Cross φιλοδοξεί να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στο CH-R και το RAV4.

Ο φωτογραφικός φακός του συνεργάτη μας Automedia κατέγραψε στην περιοχή του Κολοράντο τις μυστικές δοκιμές του Toyota Corolla Cross. Μπορεί η ιαπωνική εταιρεία με το C-HR να μπήκε στην κατηγορία των C-SUV, εντούτοις το εντυπωσιακό αυτό crossover αναμένεται να αποκτήσει ένα ακόμα αδελφάκι, με περισσότερο οικογενειακό προσανατολισμό, το οποίο η Toyota αποκάλυψε το περασμένο καλοκαίρι στην Ταϊλάνδη.

Το Toyota Corolla Cross βασίζεται πάνω στην ευμετάβλητη πλατφόρμα TNGA-C της εταιρείας, την οποία επίσης μοιράζονται τα Corolla, CH-R, Lexus UX και Prius. Το Corolla Cross θα διαθέτει μεταξόνιο 2.640 χλστ. με τις συνολικές διαστάσεις να είναι λίγο μεγαλύτερες από του CH-R και σαφώς πιο συγκρατημένες σε σχέση με το RAV4, ιδίως όσο αφορά το μήκος και το ύψος του αμαξώματος.

Toyota Corolla Cross

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AUTOMEDIA

Γνώριμα μηχανικά μέρη

Για την κίνηση του Toyota  Corolla Cross θα φροντίζει ένας 4κύλινδρος 1.8 βενζινοκινητήρας με απόδοση 140 ίππων και μετάδοση της κίνησης μέσω ενός κιβωτίου CVT, ενώ τη γκάμα θα συμπληρώνει η απαραίτητη υβριδική έκδοση με τον 1.8 να αποδίδει 98 ίππους, συνεπικουρούμενος από έναν ηλεκτροκινητήρα 72 ίππων. Αρχικά η παραγωγή αναμένεται να πραγματοποιείται στο εργοστάσιο που διατηρεί η εταιρεία στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ.

Το Toyota Corolla Cross θα τοποθετείται στη γκάμα της εταιρείας μεταξύ των C-HR και RAV4, με τα Jeep Renegade, Nissan Qashqai και Kia Sportage να αποτελούν τους βασικούς ανταγωνιστές του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Toyota Corolla Cross
  • Toyota Corolla Cross
  • Toyota Corolla Cross
  • Toyota Corolla Cross
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ