top icon
Κόσμος

Δύο νέα Toyota GR Yaris με την υπογραφή των Ogier και Rovanpera

Η Toyota αποκάλυψε δύο ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής του νέου GR Yaris που φέρουν την υπογραφή των Παγκόσμιων Πρωταθλητών της στο WRC.

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου GR Yaris, η Toyota φέρνει στο φως σήμερα, λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της φετινής αυλαίας του WRC στο Μόντε Κάρλο, δύο ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής του μοντέλου που φέρουν την υπογραφή των Sebastien Ogier και Kalle Rovanpera, αμφότερες με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Σε κάθε μία από τις ειδικές αυτές εκδόσεις του νέου GR Yaris, οι λειτουργίες Gravel και Track του συστήματος τετρακίνησης έχουν αντικατασταθεί με νέες, ώστε να αντικατοπτρίζουν «τις προσωπικές προτιμήσεις κάθε οδηγού», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας κατασκευαστής. Επιπλέον, τόσο το GR Yaris Ogier Edition όσο και το GR Yaris Rovanpera Edition διαθέτουν νέα χαρακτηριστικά σε επίπεδο σχεδιασμού, εξωτερικά και εσωτερικά.

Toyota GR Yaris Ogier Edition

Toyota GR Yaris Ogier Edition

Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση Ogier Edition διαθέτει δύο νέες λειτουργίες στο σύστημα τετρακίνησης, τις Morizo και Seb. Η Morizo έχει εξελιχθεί από τον ίδιο τον Morizo (που δεν είναι άλλος φυσικά από τον Πρόεδρο της Toyota, Akio Toyoda!) μέσα από τις εμπειρίες που του έχει χαρίσει η συμμετοχή του σε αγώνες ράλλυ. Η λειτουργία Seb, που «επιμελήθηκε» προσωπικά ο Sebastien Ogier, χρησιμοποιεί το εμπρός και πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen και την τετρακίνηση, εν γένεο, για να κατανέμει τη ροπή περισσότερο στον πίσω άξονα.

Toyota GR Yaris Ogier Edition

Από εκεί και πέρα, το αμάξωμα έχει ειδικό φινίρισμα Matt Stealth Grey και φέρει τη σημαία της Γαλλίας στη μάσκα και στις ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών της BBS. Στα εμπρός φτερά προστίθενται αναμνηστικά αυτοκόλλητα με την υπογραφή του WRC, ενώ ανάμεσα στις λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν είναι επίσης μια πίσω αεροτομή από ανθρακονήματα CFRP με νέα σχεδίαση, καθώς και οι δαγκάνες των φρένων που εδώ είναι βαμμένες σε μπλε χρώμα. Τα αυτοκόλλητα Tοyota GAZOO Racing έχουν προστεθεί στην αριστερή και δεξιά πόρτα και ένα λογότυπο Ogier Edition στην πίσω.

Toyota GR Yaris Ogier Edition

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, υπάρχει μια αναμνηστική πλακέτα για τις νίκες του Ιάπωνα κατασκευαστή στο WRC στον πίνακα οργάνων στην πλευρά του συνοδηγού και ραφές αντίθεσης σε μπλε, γκρι και κόκκινο χρώμα στο τιμόνι. Και στις δύο ειδικές εκδόσεις, τα ψηφιακά όργανα έχουν αναθεωρηθεί ώστε να περιλαμβάνουν τα νέα modes του συστήματος τετρακίνησης, που διατηρεί τη γνώριμη λειτουργία Normal.

Toyota GR Yaris Rovanpera Edition

Toyota GR Yaris Rovanpera Edition

Η έκδοση Rovanpera Edition, με τη σειρά της, διαθέτει μια μοναδική λειτουργία στο σύστημα τετρακίνησης με την ονομασία Donut, που επιτρέπει το απρόσκοπτο… ντρίφτ, παρέχοντας σταθερά υψηλή ροή ροπής στους πίσω τροχούς. H έκδοση παρέχει επίσης τη λειτουργία Kalle που χρησιμοποιεί ένα πίσω διαφορικό με σταθερή κατανομή ροπής και τα εμπρός και πίσω διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen, ώστε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου να ανοίγει δυναμικά την τροχιά του καθώς εισέρχεται σε μια στροφή με το εμπρός μέρος, την ίδια στιγμή, να ωθείται προς τα εμπρός πατώντας το γκάζι στην έξοδο.

Toyota GR Yaris Rovanpera Edition

Το αμάξωμα έχει ένα αποκλειστικό φινίρισμα τριών τόνων που φέρει την υπογραφή του σχεδιαστή του αγωνιστικού κράνους του Kalle Rovanpera. Στα εμπρός φτερά έχουν προστεθεί αυτοκόλλητα για τις νίκες της TGR στο WRC και αντίστοιχα στις πόρτες και στον πίσω προφυλακτήρα, καθώς και ένα λογότυπο Rovanpera Edition στην πίσω πόρτα. Εκτός από τις ζάντες της BBS, το αυτοκίνητο διαθέτει μια ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή από CFRP.

Toyota GR Yaris Rovanpera Edition

Στην καμπίνα, τα διακοσμητικά και οι ραφές της ταπετσαρίας σε μπλε και γκρι χρώμα αποτελούν μια σαφή αναφορά στα χρώματα της φινλανδικής σημαίας. Όπως και στην Ogier Edition, μια ειδική πλακέτα αποτίει φόρο τιμής στις νίκες της Toyota Gazoo Racing στο WRC.

Toyota GR Yaris Rovanpera Edition

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Toyota GR Yaris Special Editions
  • Toyota GR Yaris Ogier Edition
  • Toyota GR Yaris Ogier Edition
  • Toyota GR Yaris Ogier Edition
  • Toyota GR Yaris Rovanpera Edition
  • Toyota GR Yaris Rovanpera Edition
  • Toyota GR Yaris Rovanpera Edition
  • Toyota GR Yaris Rovanpera Edition
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ