Επικαιρότητα Κόσμος

Ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής για την Bentley Continental GT

Θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στην επίδοση-ρεκόρ του βρετανικού μοντέλου στο φετινό Pikes Peak, η Bentley κατασκεύασε 15 συλλεκτικά μοντέλα της Continental GT.

Ύστερα από 156 τροφές και συνολικά 12,42 μίλια διαδρομής, το βρετανικό κουπέ κατάφερε τον περασμένο Ιούνιο να καταρρίψει το ρεκόρ στην κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής στο φετινό Pikes Peak σταματώντας τα χρονόμετρα σε υψόμετρο 5.000 ποδιών στο 10:18.488 δλ. Σε αυτό το… ανδραγάθημα έρχονται σήμερα να αποτίσουν φόρο τιμής της 15 μόλις συλλεκτικά αντίτυπα της έκδοσης Limited Edition της Continental GT.

Οπτικά, σημείο αναφοράς και διαφοροποίησης σε σχέση με τις «απλές» εκδόσεις είναι οι ουκ ολίγες πινελιές από carbon στις εξωτερικές επιφάνειες, με τις τελευταίες να είναι βαμμένες δια χειρός Radium by Mulliner στους γνώριμους πλέον χρωματισμούς του αυτοκινήτου που φέτος κατάφερε να «κατεβάσει» το ρεκόρ στο Pikes Peak κατά 8 και πλέον δευτερόλεπτα.

Bentley Continental GT

Επιπρόσθετα, οι δαγκάνες των φρένων είναι βαμμένες στην απόχρωση Acid Green, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν και οι στάνταρ τροχοί των 22 ιντσών που «συνοδεύονται» από ελαστικά της Pirelli. Προαιρετικά, η μάσκα της έκδοσης Limited Edition μπορεί να διακοσμηθεί με τον αριθμό «100», ο οποίος παραπέμπει στα χρόνια που έχουν περάσει από την ίδρυση της βρετανικής εταιρείας.

Στο εσωτερικό υπάρχουν μικρές αλλά πολλές σε αριθμό νέες πινελιές σε μαρσπιέ, καθίσματα και ταμπλό, ενώ διαφορετικό είναι και το ηχοσύστημα που για την περίσταση φέρει την υπογραφή της B&O. Από εκεί και πέρα, η συγκεκριμένη έκδοση παίρνει κίνηση από τον γνωστό W12 twin-turbo κινητήρα της Bentley, ο οποίος αποδίδει ισχύ 626 ίππων και ροπή 900 Nm εξασφαλίζοντας χρόνο 3,6 δλ. για το σπριντ μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα 333 χλμ./ώρα._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου