top icon
Κόσμος

Μια Ducati Diavel με άρωμα Bentley

Η Ducati συνεργάζεται με την ομογάλακτη Bentley για την κατασκευή και διάθεση 500 συλλεκτικών αντιτύπων της Diavel V4.

Οι φίλοι της Bentley γνωρίζουν σίγουρα την Batur, ένα 2θυρο, grand touring κουπέ μοντέλο της βρετανικής εταιρείας που θα παραχθεί από την Mulliner σε μόλις 18 αντίτυπα της σειράς ενσαρκώνοντας «την αρχή μιας σχεδιαστικής επανάστασης στη Bentley».

Σήμερα, αυτό το εξόχως ειδικό πολυτελές αυτοκίνητο αποτελεί την πηγή έμπνευσης για τον ομόσταβλη Ducati, η οποία φέρνει στο φως μια αναλόγου… ύφους Diavel V4, η οποία θα παραχθεί και θα διατεθεί σε μόλις 500 αντίτυπα, συν επιπλέον 50 για διακεκριμένους πελάτες και κατόχους μοντέλων της Bentley.

Ducati Diavel for Bentley

Εν προκειμένω, το Centro Stile της Ducati, σε συνεργασία με τους σχεδιαστές της Bentley, δημιούργησαν ένα νέο «σώμα» για την ιδιαίτερη αυτή μοτοσκλέτα, αντλώντας έμπνευση από την Batur από τη οποία και δανείζεται τις γραμμές της πλάγιας όψης της. Το χρώμα Scarab Green προέρχεται ασφαλώς από την παλέτα της Bentley Mulliner και χρησιμοποιείται σε όλο το «κορμί» του δίτροχου διαβόλου της Ducati.

Ducati Diavel for Bentley

Οι σφυρήλατες ζάντες, που σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν για αυτή τη μοτοσικλέτα, θυμίζουν σε μορφή εκείνες του αυτοκινήτου-δότη και είναι βαμμένες στον χρωματισμό Dark Titanium Satin, αφήνοντας μάλιστα ορατές κάποιες ειδικά επεξεργασμένες επιφάνειες. Από εκεί και πέρα, οι πλευρικές εισαγωγές αέρα ταιριάζουν με τη δίχρωμη εμπρός μάσκα, που αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στοιχεία της Batur.

Ducati Diavel for Bentley

Το εμπρός φτερό, το φέρινγκ και η άνω όψη του ρεζερβουάρ θυμίζουν τα «νεύρα» που απαντώνται στο εμπρός καπό του βρετανικού grand tourer, ενώ η ουρά της μοτοσικλέτας, η οποία μπορεί να υποδεχτεί σέλα για δεύτερο επιβάτη, παραπέμπει στιλιστικά στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Την ίδια στιγμή, από τα εξαρτήματα του σώματος της μοτοσικλέτας είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας carbon, όπως τα φτερά, τα καλύμματα των προβολέων, κινητήρα, εξάτμισης και ψυγείου κ.α.

Ducati Diavel for Bentley

Η μοτοσικλέτα, όπως όλες οι συλλεκτικές δημιουργίες της Ducati, παραδίδεται στους πελάτες με πιστοποιητικό γνησιότητας, καθώς και ένα ειδικής σχεδίασης κάλυμμα. Το όνομα του μοντέλου και ο αριθμός παραγωγής προβάλλονται στη σχετική πλακέτα που έχει τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας. Τόσο το ταμπλό – με στάνταρ σύστημα πλοηγό – όσο και τα matrix LED φώτα του πίσω συγκροτήματος προσφέρουν ένα ειδικό animation. Τέλος, κάθε Diavel θα παραδοθεί στους πελάτες σε μια αποκλειστική εξατομικευμένη ξύλινη θήκη.

Η συλλεκτική αυτή Ducati Diavel παίρνει κίνηση από τον V4 Granturismo κινητήρα της ιταλικής εταιρείας, ο οποίος έχει χωρητικότητα 1.158 κ.εκ. και απόδοση που φτάνει τους 168 ίππους.

Ducati Diavel for Bentley

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ducati Diavel for Bentley
  • Ducati Diavel for Bentley
  • Ducati Diavel for Bentley
  • Ducati Diavel for Bentley
  • Ducati Diavel for Bentley
  • Ducati Diavel for Bentley
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ