top icon
Κόσμος

Είναι επίσημο: Το νέο Skoda Fabia θα είναι ηλεκτρικό

Η Skoda είναι αποφασισμένη για το ηλεκτρικό μέλλον του νέου Fabia.

Πολλές και σημαντικές ήταν οι ειδήσεις που «βγήκαν» από την χθεσινοβραδινή πρεμιέρα του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού πρωτοτύπου Vision 7S της Skoda. Μια από αυτές είναι και η δεδηλωμένη πλέον απόφαση των Τσέχων να στρέψουν πλήρως ττο βλέμμα τους στην πρίζα και στη δημοφιλή αρένα των σούπερ μίνι μοντέλων.

Μιλώντας στη βρετανική έκδοση του περιοδικού Autocar, ο επικεφαλής της Skoda, Klaus Zellmer, αποκάλυψε ότι η εταιρεία στην οποία ηγείται έχει πάρει την απόφαση ο αντικαταστάτης του Fabia να είναι ένα εντελώς νέο ηλεκτρικό μοντέλο.

«Το Fabia, με τη θέση που έχει ως προς την τιμή του, θα διαδεχθεί ένα ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία, και ήδη εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της Skoda.

Και προσέθεσε: «Η μεγαλύτερη πρόκληση αυτή τη στιγμή είναι το κόστος [της κατασκευής] ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία, ειδικά όταν παράγεται ένα αυτοκίνητο [του μεγέθους] του Fabia. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή».

Skoda Fabia

Στο λανσάρισμα του Vision 7S που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα, επιβεβαιώθηκε ότι το 7θέσιο ηλεκτρικό SUV θα πλαισιωθεί με ένα αστικό EV και ένα crossover που επίσης θα μπαίνει στην πρίζα, ενώ θα ακολουθήσουν δύο ακόμα ηλεκτρικά αυτοκίνητα – ένα εκ των οποίων αναμένεται να είναι ο αντικαταστάτης του Fabia. Πότε θα συμβεί αυτό; Σίγουρα, όχι νωρίτερα από το 2026.

Χωρίς να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επίσημα, το ηλεκτρικό Fabia θα «πατά» στην «εισαγωγική» έκδοση της πλατφόρμας MEB του VW Group – που χρησιμοποιείται επί του παρόντος από μοντέλα όπως το VW ID.3 – και θα είναι ένα από τα τελευταία EV στον όμιλο που θα την χρησιμοποιήσει πριν από την εισαγωγή του νέου δαπέδου με την ονομασία SSP.

Το νέο, ηλεκτρικό Fabia αναμένεται να υποστηρίζει μέγιστη ισχύ φόρτισης που θα φτάνει έως και τα 200 kW.

Skoda Fabia

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ